Mandabi (1967)

Mandabi

90 minuten Drama 1967

Recensies Mandabi

MovieMeter: 4
Rotten Tomatoes 100
'Mandabi' vertelt het verhaal van Ibrahim Dieng, die rustig met zijn twee vrouwen en zeven kinderen in Dakar, Senegal woont. Wanneer hij zelf naar een kappersafspraak gaat, ontvangen zijn twee vrouwen een postwissel uit Frankrijk van zijn neef Abdou. Heel de buurt is op de hoogte van het buitenkansje, en de cheque geeft dan ook aanleiding tot totale chaos. Zijn vrouwen kopen op krediet, anderen proberen geld af te troggelen, nog anderen profiteren van zijn naïviteit en proberen hem te bestelen of op te lichten. Dit stukje papier verwordt zodoende tot een symbool van schaamte en teloorgang.

Regisseur Mandabi

Ousmane Sembene

Schrijvers Mandabi

Ousmane Sembene

Cast Mandabi

Isseu Niang
Makhouredia Gueye
Ynousse N'Diaye
Serigne N'Diayes

Mandabi

Wil jij weten waar Mandabi op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Mandabi draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Mandabi informatie

Benieuwd waar Mandabi over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Mandabi. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Mandabi al heeft ontvangen.

Mandabi trailer

Benieuwd of Mandabi iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Mandabi jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Mandabi kunt kijken!