https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/219659-27ac9322f6dee78af490a9f40c0d1b529bca0c89/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Maria Montessori (2024)

12
Een Parijse courtisane vlucht naar Rome om haar reputatie te beschermen wanneer de leerstoornis van haar dochter aan het licht zou kunnen komen. Daar ontmoet ze Maria Montessori, die een nieuwe onderwijsmethode aan het ontwikkelen is.

Maria Montessori

12
100 minuten 30-05-2024

Filmposter Maria Montessori

Een Parijse courtisane vlucht naar Rome om haar reputatie te beschermen wanneer de leerstoornis van haar dochter aan het licht zou kunnen komen. Daar ontmoet ze Maria Montessori, die een nieuwe onderwijsmethode aan het ontwikkelen is.

Maria Montessori vertelt het indrukwekkende verhaal van een vrouw die haar tijd ver vooruit was: Maria Montessori streed voor haar nieuwe onderwijsmethode in een tijd die werd gedomineerd door mannen. In Rome, begin 20e eeuw, ontmoet Maria Montessori (Jasmine Trinca) de succesvolle Franse courtisane Lili d’Alengy (Leïla Bekhti). Lili is Parijs ontvlucht om haar reputatie te beschermen, toen de leerstoornis van haar dochter aan het licht dreigde te komen. Maria legt op dat moment de basis voor haar nieuwe en baanbrekende onderwijsmethode. Door Maria leert Lili haar dochter kennen zoals ze is: niet alleen een meisje met een beperking, maar ook iemand met een sterke wil en talenten. Lili helpt op haar beurt Maria om haar ambities waar te maken. Maria Montessori is een indringend verhaal over de kracht van vrouwen; over opoffering en over solidariteit. Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd: ‘Dit is een uitzonderlijke film over enkele baanbrekende jaren die Maria Montessori hielpen haar opvattingen en inzichten over de menselijke ontwikkeling en onderwijs vorm te geven. De film laat op prachtige wijze de uitdagingen zien die de maatschappij haar oplegt: een jonge dokter in een door mannen gedomineerde wereld, een wetenschapper en een nieuwe moeder. De gevoelige regie van Léa Todorov kenmerkt zich door authenticiteit. Een aanrader.’ - Lynne Lawrence, Executive Director, Association Montessori Internationale

Bekijk het aanbod van Maria Montessori

Regisseur Maria Montessori

Léa Todorov

Schrijvers Maria Montessori

Onbekend

Cast Maria Montessori

Jasmine Trinca
Leïla Bekhti
Emily di Ronza

Filmagenda van Maria Montessori

Maria Montessori

Wil jij weten waar Maria Montessori op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Maria Montessori draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Maria Montessori informatie

Benieuwd waar Maria Montessori over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Maria Montessori. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Maria Montessori al heeft ontvangen.

Maria Montessori trailer

Benieuwd of Maria Montessori iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Maria Montessori jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Maria Montessori kunt kijken!