Martin Eden

Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Martin Eden

129 minuten 21-11-2019
Metacritic: 57,1
Martin leidt als ongeschoolde zeeman een turbulent leven, totdat hij onverwacht Elena ontmoet, een verfijnde jonge vrouw. Gefascineerd door haar kennis en schoonheid wordt hij op slag verliefd. Om zich tot haar niveau op te tillen, besluit hij schrijver te worden en zo zijn arbeidersbestaan achter zich te laten. Martins honger naar kennis brengt hem echter in politieke kringen waar hij met steeds meer passie zijn eigen stem vindt. Al snel zit hij klem tussen persoonlijke ambities en zijn liefde voor Elena. Martin Edenis een vrije bewerking van de gelijknamige roman van Jack London. Regisseur Pietro Marcello verplaatste het verhaal van Oakland, California naar de rauwe straten van Napels en koos ervoor om volledig op 16mm te draaien. In combinatie met bijzondere archiefbeelden en een verrassende soundtrack levert dit een meeslepend drama op waarin de charismatische Luca Marinelli op spectaculaire wijze de hoofdrol vertolkt. De film is bekroond met de prijs voor beste acteur op het filmfestival van Venetië en de TIFF Platform Prize voor artistieke kwaliteit en regie.

Geregisseerd door

Pietro Marcello

Schrijvers

Jack London

Pietro Marcello

Maurizio Braucci

Cast

Marco Leonardi
Carlo Cecchi
Luca Marinelli
Jessica Cressy
Vincenzo Nemolato

Filmagenda van Martin Eden

Martin Eden

Wil jij weten waar Martin Eden op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Martin Eden draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Martin Eden informatie

Benieuwd waar Martin Eden over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Martin Eden. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Martin Eden al heeft ontvangen.

Martin Eden trailer

Benieuwd of Martin Eden iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Martin Eden jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Martin Eden kunt kijken!