https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/83770-57317000cc1afb24f986b619b066f6893fc2a88d/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Mary Queen of Scots

16
Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan).

Bekijk trailer

Mary Queen of Scots

16
124 minuten 17-01-2019

Recensies Mary Queen of Scots

Metacritic: 60,1
MovieMeter: 2,87
Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan).

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart (Saoirse Ronan). Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Toch weerstond ze de druk om opnieuw in het huwelijk te treden. In plaats daarvan keerde ze terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeiste. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I (Margot Robbie). De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Als vrouwelijke staatshoofden in een mannenwereld moeten ze allebei beslissen of ze een strategisch huwelijk willen sluiten, of dat ze onafhankelijk willen blijven. Mary is vastbesloten om meer te worden dan een boegbeeld voor de Schotten. Ze wil aanspraak maken op de Engelse troon, waarmee ze de heerschappij van Elizabeth bedreigt. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen.

Regisseur Mary Queen of Scots

Josie Rourke

Schrijvers Mary Queen of Scots

Beau Willimon

John Guy

Cast Mary Queen of Scots

Saoirse Ronan
Jack Lowden
Margot Robbie
Angela Bain
Richard Cant
Guy Rhys
Thom Petty

Bioscoopagenda van Mary Queen of Scots

Helaas draait Mary Queen of Scots niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 17-01-2019.

Mary Queen of Scots

Wil jij weten waar Mary Queen of Scots op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Mary Queen of Scots draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Mary Queen of Scots informatie

Benieuwd waar Mary Queen of Scots over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Mary Queen of Scots. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Mary Queen of Scots al heeft ontvangen.

Mary Queen of Scots trailer

Benieuwd of Mary Queen of Scots iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Mary Queen of Scots jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Mary Queen of Scots kunt kijken!