Massada (2020)

Massada

08-08-2020
Massada heeft een bijzondere plaats in het Nederlandse muziekgebeuren. Oprichter Johnny Manuhutu legde in de 70er jaren de basis van de band die grotendeels uit Molukse muzikanten bestaat. De band is voor een belangrijk deel bepalend geweest voor de introductie van een geheel nieuwe sound in Nederland. De muziek wordt door de groep zelf als Latin Rock/Percussion Rock betiteld. Een optreden van Massada staat garant voor een swingende en ritmische avond waar je blij van wordt. Door hun spectaculaire optredens op o.a. Pinkpop en de lovende kritieken in delen van Europa en Azië (oa. Int. Java Jazz festival) maakte de band hun live reputatie waar. Bij de uitreiking van de Conamus Zilveren Harp – een belangrijke en zeer prestigieuze onderscheiding in Nederland voor jonge scheppende muzikanten – schrijft de jury in haar rapport: “Wat zij brengen is geen kopie van buitenlandse voorgangers, maar de muziek is gebaseerd op de Molukse moedercultuur en een combinatie van Westerse muziekinstrumenten, techniek, Zuid-Amerikaanse ritmes en oosters temperament. Kwaliteit staat voorop.” (Bron: Algemeen Dagblad). Massada scoorde een bijzondere nummer 1 hit te weten Sajang E, gecomponeerd door Johnny Manuhutu en gitarist Rudy de Queljoe. Sajang E is het enige Maleis/Indonesisch getinte nummer dat in Nederland en o.a. in Duitsland en België ooit de hitladders heeft mogen betreden. Massada heeft tevens muzikale erkenning verkregen door het uitbrengen van 7 albums en onlangs de dubbel cd/dvd M40years Baronda Live. Deze laatste werd maart 2018 in het kader van 40 jaar Massada uitgebracht waarop alle grote Massada hits te horen zijn. Musici: Johnny Manuhutu: leadvocals Rudy de Queljoe: guitar Jopie Manuhutu: timbales Jan Jermias: guitar James Sabandar: bass Freddy Anindjola: keys Daniël Bloem-Beretty: conga's Alvin Manuhuwa: Drums Tickets € 25,- Gekochte tickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Regisseur Massada

Onbekend

Schrijvers Massada

Onbekend

Cast Massada

Onbekend

Massada

Wil jij weten waar Massada op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Massada draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Massada informatie

Benieuwd waar Massada over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Massada. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Massada al heeft ontvangen.

Massada trailer

Benieuwd of Massada iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Massada jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Massada kunt kijken!