Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma (2022)

Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma

90 minuten 09-08-2022
Onder de noemer Meander Live organiseert het Luxor Theater komend seizoen samen met Meander Magazine, de website voor Nederlandstalige poëzie, en Zutphen Literair een drietal avonden waarop bekende dichters een bundel in zijn geheel voorlezen. Esther Jansma opent de reeks op woensdag 14 september met haar recent verschenen bundel De spronglaag. Esther Jansma Esther Jansma debuteerde in 1988 met de bundel Stem onder mijn bed. Sindsdien publiceerde ze met grote regelmaat zowel poëzie als proza. Samen met haar echtgenoot Wiljan van den Akker schreef ze (onder de schrijversnaam Julian Winter) de literaire thriller De messias (2015) en vertaalde ze werk van de Amerikaanse dichter Mark Strand. Haar poëzie werd meermaals onderscheiden, onder meer met de prestigieuze VSB Poëzieprijs, de Jan Campert-prijs en de C.C.S. Crone-prijs. De spronglaag In De spronglaag schetst Esther Jansma een caleidoscopisch beeld van het opgroeien in een gezin waar kunst belangrijker dan mensen werd gevonden. Een toevallige passant vraagt de auteur om wat kleding en eten, en begint het verhaal te vertellen: ‘Ik groeide op in een piratenschip.’ Het is een delicaat netwerk van poëzie en proza, mishandeling en liefde, waarin ook Jansma’s eerdere teksten resoneren, wat een onverwacht licht op haar hele oeuvre werpt. De spronglaag schittert en vloekt als glas in lood waar bliksem en zonlicht door naar binnen schijnen. ‘De crux is liefde en wij zijn de scherven daarvan.’

Regisseur Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma

Onbekend

Schrijvers Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma

Onbekend

Cast Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma

Onbekend

Filmagenda van Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma

Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma

Wil jij weten waar Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma informatie

Benieuwd waar Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma al heeft ontvangen.

Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma trailer

Benieuwd of Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Meander Live, poëzieavond met Esther Jansma kunt kijken!