Meer over Rembrandt

Meer over Rembrandt

180 minuten
Deze filmspecial is gewijd aan de geniale schilder Rembrandt van Rijn (1606 – 1669); over zijn glorie en zijn tragische val, waarbij hij werd beroofd van zijn rijkdom en prestige. Hij was de grootste Hollandse schilder van de Gouden Eeuw. Hoe kon het gebeuren dat Rembrandt in een anoniem graf werd begraven en tweehonderd jaar in vergetelheid raakte, tot hij weer als een feniks herrees tot de ongekend hoge status van één van de grootste schilders allertijden en de trots van Nederland? Verhaalconcert Het verhaalconcert over Rembrandts collectie in de Hermitage in St.Petersburg wordt uitgevoerd door twee Russische bewonderaars van Rembrandts kunst: schrijfster en presentatrice Sandra Geller en pianiste Olga van der Pennen. Sandra Geller vertelt over het symbolisme in Rembrandts schilderijen en hoe zijn werk als inspiratiebron fungeerde voor Russische dichters. Het motto ‘liefde baart kunst’ is niet alleen weerspiegeld in zijn schilderijen, maar ook en over de grote liefde in zijn leven. Sandra’s verhaal wordt omlijst door de muziek van Olga van der Pennen, vol passie en lyrisme. De liederen van Olga zijn gecomponeerd op de bekende gedichten van Poeshkin en Anna Achmatova. Olga vertelt: “In mijn muziek deel ik mijn diepste emoties en dromen, met één gedachte: open je hart, want van hart tot hart is mijn motto” . Tijdens haar optreden wordt zij bijgestaan door de Iraanse violiste Nasim de Haas, die met haar mooie klanken de emoties van de liederen versterkt. Film: Rembrandt’s J’Accuse Rembrandt’s J’Accuse is een film van regisseur Peter Greenaway waarin hij, aan de hand van een les beeldlezen, beweert dat De Nachtwacht geen gewoon schuttersportret is, maar verwijzingen bevat naar een moord binnen de schutterskringen. Greenaway treedt zelf op als onderzoeker van de moord. Hij ondervraagt betrokkenen en onderwerpt het schilderij aan een minutieus ‘forensisch onderzoek’. Alles aan dit iconische schilderij krijgt een sinistere lading.

Geregisseerd door

Onbekend

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Meer over Rembrandt

Helaas draait Meer over Rembrandt niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 23-01-2020.

Meer over Rembrandt

Wil jij weten waar Meer over Rembrandt op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Meer over Rembrandt draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Meer over Rembrandt informatie

Benieuwd waar Meer over Rembrandt over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Meer over Rembrandt. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Meer over Rembrandt al heeft ontvangen.

Meer over Rembrandt trailer

Benieuwd of Meer over Rembrandt iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Meer over Rembrandt jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Meer over Rembrandt kunt kijken!