Meidagen + Over Verzet

Meidagen + Over Verzet

MEIDAGEN: Het is 10 mei 1940, de soldaten gestationeerd in Zeeuws-Vlaanderen hebben hun stellingen aan de kust bemand. De Wehrmacht is Nederland binnengedrongen en de Luftwaffe bombardeert strategische doelen. Ordonnans Jan Simons kan alleen de bevelen van de officieren rond brengen, fietsend over de duinpaden, terwijl de oorlog elders in het land wordt gevoerd. Als de dagen voorbij gaan praten de soldaten over dingen die ze voor de oorlog nooit zouden bespreken. Over het bestaan, vrije wil en over God. Jan spreekt vrijuit over zijn geloof. Als overtuigd christen gelooft hij dat God overal een plan voor heeft. De opkomst van de Wehrmacht lijkt niet te stoppen. De meeste officieren vertrekken, het gerucht gaat dat de Duitsers ook snel bij de kust zullen arriveren. Als Middelburg wordt gebombardeerd en het vuur daarvan in de verte te zien is, vreest Jan voor het eerst om zijn leven. Hij besluit om zijn post te verlaten en onder te duiken. Maar kan hij daarmee leven? OVER VERZET: Jaap Rus (95, Nederland) ontmoet Hussam Eesa (30, Syrië). Beide kwamen in verzet tegen een onderdrukkend regime. Jaap spioneerde voor het verzet tijdens WO2, ruim 75 jaar geleden. Hussam was actief in een illegaal netwerk van burgerjournalisten in Raqqa, Syrië van 2012 tot 2015. In 2015 vluchtte hij naar Europa. Jaap Rus overleed in januari van dit jaar. Gekochte tickets kunnen niet geretourneerd of omgeruild worden.

Geregisseerd door

Juri Ferri

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Meidagen + Over Verzet

Helaas draait Meidagen + Over Verzet niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 17-01-2020.

Meidagen + Over Verzet

Wil jij weten waar Meidagen + Over Verzet op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Meidagen + Over Verzet draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Meidagen + Over Verzet informatie

Benieuwd waar Meidagen + Over Verzet over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Meidagen + Over Verzet . Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Meidagen + Over Verzet al heeft ontvangen.

Meidagen + Over Verzet trailer

Benieuwd of Meidagen + Over Verzet iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Meidagen + Over Verzet jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Meidagen + Over Verzet kunt kijken!