Met Mes (2022)

12 Angst Grof taalgebruik
Een aangedikte aangifte van diefstal veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen in Sam de Jongs satirische tragedie Met Mes.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Met Mes

12 Angst Grof taalgebruik
79 minuten 14-04-2022
Een aangedikte aangifte van diefstal veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen in Sam de Jongs satirische tragedie Met Mes.

Spelshowpresentatrice Eveline (Hadewych Minis) wil een zinvoller leven. Yousef (Shahine El-Hamus) wil net zo’n gave zonnebril als zijn klasgenoten. Eveline en Yousef konden niet méér van elkaar verschillen, op hun beugels na. Toch kruisen hun paden wanneer Yousef, aangemoedigd door zijn vrienden, de gloednieuwe videocamera van Eveline pikt om te ruilen tegen een zonnebril. Bij haar aangifte verklaart Eveline onder druk dat ze met een mes is bedreigd. Wat een leugentje om bestwil lijkt, veroorzaakt een kettingreactie aan gevolgen. Het stempel ‘met mes’ poets je immers niet gauw weg. Na Prins en Goldie is Met Mes de derde speelfilm van Sam de Jong. Met Mes is zowel een media-satire als een tragedie over de menselijke aard, in een visueel overdonderende stijl. Met Mes is geselecteerd voor de IFFR Tiger Competition.

Regisseur Met Mes

Sam de Jong

Schrijvers Met Mes

Onbekend

Cast Met Mes

Hadewych Minis
Gijs Naber
Nils Verkooijen
Sabri Saad El-Hamus
Oussama Ahammoud
Shahine El-Hamus

Alternatieve titels

Met Mes

De Fotocamera

Filmagenda van Met Mes

Met Mes

Wil jij weten waar Met Mes op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Met Mes draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Met Mes informatie

Benieuwd waar Met Mes over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Met Mes. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Met Mes al heeft ontvangen.

Met Mes trailer

Benieuwd of Met Mes iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Met Mes jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Met Mes kunt kijken!