https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/194787-dc5df15c2ba21eccda84cc67a7f3f345cbd75f53/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Just 6.5 (2020)

De Iraanse ‘good-bad cop’ Samad leidt een massaal onderzoek naar drugsbaron Nasser. Gaandeweg realiseert hij zich dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waarin zijn familie verkeerde.

Just 6.5

131 minuten 03-12-2020

Recensies Just 6.5

MovieMeter: 3,5

Filmposter Just 6.5

De Iraanse ‘good-bad cop’ Samad leidt een massaal onderzoek naar drugsbaron Nasser. Gaandeweg realiseert hij zich dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waarin zijn familie verkeerde.

Just 6.5 Regie: Saeed Roustayi | Iran | 2019 | 135 min.Just 6.5 (Metri Shesh Va Nim) is een explosieve en snijdende Iraanse film die ons rechtstreeks naar het kloppende centrum van een massaal politieonderzoek naar drugsbaron Nasser brengt. De tweede film van Saeed Roustayi duikt onder in de met drugs doordrenkte onderwereld en schetst met de ‘good-bad cop’ Samad een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers. Nasser wordt gepakt en veroordeeld, maar gaandeweg realiseert Samad zich dat Nasser op het criminele pad is beland vanwege de slechte en armoedige omstandigheden waar diens familie in verkeerde. Zo heeft alles een keerzijde. De film vormt een ontnuchterende reflectie op het onvermogen van de wet om het tij van drugsverslaving te stoppen door middel van razzia's, arrestatie's en executies De echte criminelen hier zijn de drugs, en alle pijn die ze toebrengen aan een schijnbaar eindeloos netwerk van mensen. Hoe vecht je tegen een beest dat onverslaanbaar lijkt? Schrijver-regisseur Saeed Roustayi maakte een vermakelijke en tot nadenken stemmende film, met een sfeer die zo gespannen is dat je hem bijna kunt aanraken. Just 6.5 werd de meest succesvolle binnenlandse film in de Iraanse geschiedenis – buiten komedie's om – en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Alleen al de eerste scène van deze film is de toegangsprijs waard.

Bekijk het aanbod van Just 6.5

Just 6.5
Filmposter Filmposter Just 6.5

Regisseur Just 6.5

Saeed Roustayi

Schrijvers Just 6.5

Saeed Roustayi

Cast Just 6.5

Payman Maadi
Navid Mohammadzadeh
Parinaz Izadyar
Farhad Aslani
Farhad Aslan

Alternatieve titels

Just 6.5

Metri Shesh va Nim

Just 6.5

Wil jij weten waar Just 6.5 op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Just 6.5 draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Just 6.5 informatie

Benieuwd waar Just 6.5 over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Just 6.5. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Just 6.5 al heeft ontvangen.

Just 6.5 trailer

Benieuwd of Just 6.5 iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Just 6.5 jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Just 6.5 kunt kijken!