Metropolis (1926)

Metropolis

153 minuten Drama, Science fiction 1926

Recensies Metropolis

Metacritic: 98,1
MovieMeter: 3,76
Rotten Tomatoes 98

Filmposter Metropolis

Het jaar 2027: de mensheid is opgedeeld in een denkende en een werkende klasse en de zoon van een kapitalist ontdekt in welke slechte omstandigheden de arbeiders werken. Hij wordt verliefd op de charismatische Maria, die bij de arbeiders tegen het gebruik van geweld predikt. Het leiderschap van Maria is echter een bedreiging voor de rijke klasse, en ze besluiten de wetenschapper Rotwang in te schakelen om een robot te ontwikkelen die er hetzelfde uitziet als Maria, om zo haar plaats in te kunnen nemen.
Filmposter Filmposter Metropolis

Regisseur Metropolis

Fritz Lang

Schrijvers Metropolis

Thea von Harbou

Cast Metropolis

Alfred Abel
Rudolf Klein-Rogge
Fritz Rasp
Gustav Fröhlich
Brigitte Helm

Filmagenda van Metropolis

Filmagenda deze week Deze week Week 28

Metropolis draait helaas niet in de bioscoop

Metropolis

Wil jij weten waar Metropolis op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Metropolis draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Metropolis informatie

Benieuwd waar Metropolis over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Metropolis. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Metropolis al heeft ontvangen.

Metropolis trailer

Benieuwd of Metropolis iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Metropolis jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Metropolis kunt kijken!