The Mind Game (2023)

The Mind Game

61 minuten 30-03-2023
Toen hij pas 14 was, vluchtte Sajid Khan Nasiri in zijn eentje uit Afghanistan. Na een reis van twee jaar vol gevaar en ontberingen – die hij gedetailleerd vastlegde met zijn telefooncamera – arriveert hij in België. Daar begint een heel nieuwe worsteling. Intiem vervolg op het prijswinnende Shadow Game. Ze noemen het ‘de game’: de levensgevaarlijke reis die vele onbegeleide minderjarigen afleggen op zoek naar bescherming in West-Europa. Voor Sajid Khan Nasiri begon de game op zijn 14e, nadat de Taliban zijn vader hadden vermoord. Via Iran en Turkije naar Oost-Europa komt hij steeds dichter bij zijn eindbestemming, opgejaagd door gewelddadige politieagenten en vijandige burgers. In clips opgenomen met zijn telefooncamera, en in boodschappen aan filmmakers Eefje Blankevoort en Els van Driel, doet hij verslag. Hij weet zeker dat als hij aangekomen is, hij kan ontspannen, naar school gaan en een nieuw leven beginnen. Maar eenmaal in België begint er een nieuwe game: de mind game. Hoe ga je als kind om met de enorme geestelijke druk van de reis, met wantrouwende autoriteiten, en verontrustende berichten van het thuisfront? Een intieme documentaire over de psychologische druk waaraan jonge vluchtelingen blootstaan.

Regisseur The Mind Game

Onbekend

Schrijvers The Mind Game

Onbekend

Cast The Mind Game

Onbekend

Filmagenda van The Mind Game

The Mind Game

Wil jij weten waar The Mind Game op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar The Mind Game draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

The Mind Game informatie

Benieuwd waar The Mind Game over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over The Mind Game. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies The Mind Game al heeft ontvangen.

The Mind Game trailer

Benieuwd of The Mind Game iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de The Mind Game jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij The Mind Game kunt kijken!