Movies that Matter: Die middag (2023)

Movies that Matter: Die middag

77 minuten 30-03-2023
Roya, een vluchtelinge uit Iran, staat op het punt teruggestuurd te worden naar haar land. In wanhoop zij wendt zich tot een vrouw waarvan ze hoorde dat ze vluchtelingen helpt. Maar haar deur is gesloten. Daarachter een man, met de zijn eigen wanhoop om mee om te gaan. Een poëtische meditatie over vluchteling zijn in Nederland, en over hoop die je op je vlucht draagt. Roya is een afgewezen asielzoeker uit Iran. Om te voorkomen dat ze wordt teruggestuurd naar een uitzichtloze toekomst in Iran, wendt ze zich tot Nassim, een vrouw waarvan ze hoorde dat zij vluchtelingen helpt. Maar op het adres van Nassim blijft de deur gesloten. Achter de deur staat een man, ook afkomstig uit Iran. Hij beweert de broer van Nassim te zijn. Door de gesloten deur ontwikkelt zich een gesprek... ‘Ik zit opgesloten,’ zegt de man tegen Roya. Langzaam komt Roya erachter wat hij precies bedoelt, net zoals hij steeds meer over haar komt te weten. Wat begint als een gesprek over de schoonheid en moeilijkheden van de Nederlandse taal, verandert in een poëtisch verbaal spel van aantrekken en afstoten. Ze praten over dromen, over vrijheid en over herinneringen die te pijnlijk zijn om mee om te gaan.

Regisseur Movies that Matter: Die middag

Onbekend

Schrijvers Movies that Matter: Die middag

Onbekend

Cast Movies that Matter: Die middag

Onbekend

Movies that Matter: Die middag

Wil jij weten waar Movies that Matter: Die middag op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Movies that Matter: Die middag draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Movies that Matter: Die middag informatie

Benieuwd waar Movies that Matter: Die middag over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Movies that Matter: Die middag. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Movies that Matter: Die middag al heeft ontvangen.

Movies that Matter: Die middag trailer

Benieuwd of Movies that Matter: Die middag iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Movies that Matter: Die middag jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Movies that Matter: Die middag kunt kijken!