Movies that Matter: The Feminister

Movies that Matter: The Feminister

85 minuten
Movies that Matter On Tour brengt maandelijks een spraakmakende festivalfavoriet naar 17 filmtheaters door het hele land, zo ook naar het Louis Hartlooper Complex. Deze maand staat de documentaire The Feminister op het programma. In een wereld die nog grotendeels geregeerd wordt door mannen, probeert Margot Wallström het tij te keren door ‘feministisch buitenlandbeleid’ te voeren. Waar ze kan, zet ze vrouwenrechten op de agenda. De filmmakers volgen haar vier jaar lang. Vanaf de eerste dag van haar termijn als Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, tonen ze hoe deze strijdlustige vrouw haar plek moet veroveren op het wereldtoneel. Ze oogst veel lof voor haar politieke ideeën, maar krijgt even zoveel weerstand te verduren. Doodsbedreigingen zijn aan de orde van de dag. Ze maakt geen vrienden met Israël wanneer ze Palestina erkent, en ze bekritiseert Saudi-Arabië. Ondertussen speelt ze in het geheim een belangrijke rol als onderhandelaar tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea en doet ze haar best om voor Zweden een plek te veroveren in de VN-Veiligheidsraad.

Geregisseerd door

Viktor Nordenskiold

Schrijvers

Onbekend

Cast

Onbekend

Bioscoopagenda van Movies that Matter: The Feminister

Movies that Matter: The Feminister

Wil jij weten waar Movies that Matter: The Feminister op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Movies that Matter: The Feminister draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Movies that Matter: The Feminister informatie

Benieuwd waar Movies that Matter: The Feminister over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Movies that Matter: The Feminister. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Movies that Matter: The Feminister al heeft ontvangen.

Movies that Matter: The Feminister trailer

Benieuwd of Movies that Matter: The Feminister iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Movies that Matter: The Feminister jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Movies that Matter: The Feminister kunt kijken!