https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/112937-fbd44b98176d14ff570704c42e20c4ebd78476ca/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Mulholland Drive (2018)

16 Geweld
In het trippy Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice: vier Golden Globes- en een Oscarnominatie

Mulholland Drive

16 Geweld
147 minuten Drama, Thriller, Mysterie 29-11-2018

Recensies Mulholland Drive

Metacritic: 83,1
MovieMeter: 3,8
Rotten Tomatoes 83

Filmposter Mulholland Drive

In het trippy Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice: vier Golden Globes- en een Oscarnominatie

In het trippy Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice. Ze ontmoet een brunette (Laura Harring) die haar geheugen kwijt lijkt en raakt onder de hoede van een filmmaker verstrikt in een web van halfcriminele film-moguls. Langzaam raken de twee Hollywood-archetypen (blond en zwart) de greep op zichzelf, de werkelijkheid en hun dromen kwijt, waarbij de vraag is wat werkelijkheid eigenlijk betekent in een stad die professioneel dromen voor het witte doek produceert. Lynch trakteert ons op een tijd en ruimte ontwrichtende perceptie van de werkelijkheid, met bijpassende muziek van Angelo Badalamenti. Lynch’ mix van film-noir-in-kleur, romantisch misdaadverhaal en Brechtiaanse verkenning van Verfremdung, seks en suspense won onder meer de prijs voor Beste Regie in Cannes.

Bekijk het aanbod van Mulholland Drive

Regisseur Mulholland Drive

David Lynch

Schrijvers Mulholland Drive

David Lynch

Cast Mulholland Drive

Justin Theroux
Laura Harring
Naomi Watts
Jeanne Bates
Dan Birnbaum

Filmagenda van Mulholland Drive

Mulholland Drive

Wil jij weten waar Mulholland Drive op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Mulholland Drive draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Mulholland Drive informatie

Benieuwd waar Mulholland Drive over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Mulholland Drive. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Mulholland Drive al heeft ontvangen.

Mulholland Drive trailer

Benieuwd of Mulholland Drive iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Mulholland Drive jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Mulholland Drive kunt kijken!