https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/210949-d4f155899421335c7340726d3e077f9bfb1f619e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Mummies (2023)

6
Een grappige en avontuurlijke animatiefilm voor het hele gezin

Mummies

6
89 minuten 22-02-2023

Filmposter Mummies

Een grappige en avontuurlijke animatiefilm voor het hele gezin

Mummies is een grappige en avontuurlijke Warner Bros. Pictures-animatiefilm voor het hele gezin, gemaakt door de producent en schrijvers van Ted & De Schat van de Mummie en Race naar de Maan.De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby. De Nederlandse stemmencast van “Mummies” wordt later bekendgemaakt. Mummies is geregisseerd door Juan Jesús García Galocha (‘Galo’), die hiermee zijn speelfilmdebuut maakt nadat hij als artdirector had gewerkt aan films als “Ted & De Schat van de Mummie” en “Ted & Het Geheim van Koning Midas”. Het script is mede geschreven door Jordi Gasull en Javier Barreira, winnaars van een Goya Award voor beste scenario voor “Ted & De Schat van de Mummie”. Gasull, winnaar van drie Goya Awards voor beste animatiefilm voor “Ted & De Schat van de Mummie”, “Race naar de Maan” en “Ted & Het Geheim van Koning Midas”, is tevens de producent van de film. Pedro Solís, directeur van de animatiestudio Core Animation en schrijver/regisseur van de met een Goya Award bekroond korte animatiefilm “Strings”, is ook bij de film betrokken. De filmmuziek is gecomponeerd door Goya Award-winnaar Fernando Velazquez, die vaak heeft samengewerkt met de veelgeprezen Spaanse regisseur J.A. Bayona. De film bevat drie origineleliedjes: ‘I Am Today’, ‘New Song’ en ‘Ring Song’. De tekst van het laatste nummer is van de hand van producer en scenarioschrijver Jordi Gasull. Warner Bros. Pictures presenteert een productie van 4Cats Pictures SL, Anangu Grup SLU en Moomios Movie AIE, met medewerking van Atresmedia Cine, met medewerking van MOVISTAR+ en met medewerking van TV3.

Bekijk het aanbod van Mummies

Regisseur Mummies

Juan Jesús García Galocha

Schrijvers Mummies

Onbekend

Cast Mummies

Onbekend

Mummies

Wil jij weten waar Mummies op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Mummies draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Mummies informatie

Benieuwd waar Mummies over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Mummies. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Mummies al heeft ontvangen.

Mummies trailer

Benieuwd of Mummies iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Mummies jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Mummies kunt kijken!