https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/211766-0e0461df2454251a79f9c22a714fbc7596bc6466/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Munch (2023)

Het leven van wereldberoemde kunstenaar Edvard Munch: afgewezen door de Berlijnse kunstwereld, geteisterd door verdriet over het verlies van zijn oudere zus en gemarteld door verslaving.

Munch

105 minuten 01-06-2023

Filmposter Munch

Het leven van wereldberoemde kunstenaar Edvard Munch: afgewezen door de Berlijnse kunstwereld, geteisterd door verdriet over het verlies van zijn oudere zus en gemarteld door verslaving.

Edvard Munch was een van de belangrijkste expressionistische kunstenaars en is wereldberoemd geworden door zijn iconische werk De Schreeuw. In deze meeslepende film volgen we hem in vier belangrijke periodes in zijn leven, van ietwat naïeve en onstuimige twintiger die een mooie carrière voor zich heeft tot de gedesillusioneerde dertiger die afgewezen wordt door de Berlijnse kunstwereld. En van de mentaal gebroken veertiger die zich laat opnemen in een psychiatrische kliniek tot de strijdbare tachtiger die zijn werk uit handen van de nazi’s probeert te houden. ‘Munch’ geeft een caleidoscopisch beeld van de kunstenaar, even veelzijdig en eigenzinnig als het werk van de meester zelf.

Bekijk het aanbod van Munch

Regisseur Munch

Henrik Martin Dahlsbakken

Schrijvers Munch

Onbekend

Cast Munch

Alfred Ekker Strande
Mattis Herman Nyquist
Ola G. Furuseth
Anne Krigsvoll

Munch

Wil jij weten waar Munch op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Munch draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Munch informatie

Benieuwd waar Munch over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Munch. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Munch al heeft ontvangen.

Munch trailer

Benieuwd of Munch iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Munch jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Munch kunt kijken!