Muziek: Del Norte! (2020)

Muziek: Del Norte!

23-09-2020
Heerlijk ‘thuiskomen’ in een warm Latijns-Amerikaans repertoire Noorderlingen met een wereldblik. Latin, cumbia, son, musica mestiza; aanstekelijke muziek uit diverse windstreken. Als er een lijn zit in dit repertoire, dan is het wel ‘pasión’! Puur muziekplezier. Alles komt samen in de viermansformatie Del Norte! Zanger-gitarist Wim Verhoog raakte reizend in de ban van Latijns-Amerika. ‘Ik heb me daarna een paar jaar als koortenor op Spaanstalig repertoire geworpen. Maar m’n definitieve liefde heb ik gevonden in de wereldmuziek van Del Norte!, met menig rauw levenslied. Ik ben die Latijnse weemoed ook gaan vertalen, om ook Nederlandstalige teksten door onze nummers te weven.’ Mede-muzikant van het eerste uur is bassist Kees Wulffraat. Hij speelde daarvoor in diverse new wavebandjes en stond met Kafblau ooit hoog in de charts bij MTV. ‘Na dat poptijdperk werd ik verliefd op de contrabas en schoof ik op naar het meer semi-akoestische genre, om uit te komen bij Latijns-Amerikaans repertoire.' Drummer Ap de Ree - ooit spelend bij bands als Basic Scream, The Butler en Gare Fanfare – heeft ook een ‘reis richting het Zuiden’ afgelegd: ‘Ik was op een gegeven moment wel klaar met de down beat, en het bleek zo lekker om in de ‘latin grooves’ te duiken!’ Ook Mattie Poels ontdekte de band. Hij werkte als pianist/componist voor de VPRO-Nachtzusters en was jarenlang muziekjournalist en radiomaker voor de VPRO-radio. Hij componeerde daarnaast voor TROS- en KRO-radio en NCRV's 'Man Bijt Hond', theater en Jeugd-TV en speelde in de kinder-popband De Bende van 4. Ook bij Del Norte! toont hij zich veelzijdig. ‘Laten we het er maar op houden dat ik niet kan kiezen en daarom piano, accordeon en charango speel.’ Mattie treedt naast Del Norte! regelmatig op met schrijvers van kinderboeken. Voor dit optreden in het fiZi-theater voegt illustrator en auteur Jeska Verstegen zich bij het viertal. Ze illustreerde voor gerenommeerde uitgeverijen en organisaties zoals Querido, Sesamstraat, NOT kindertelevisie, de VPRO gids en Argus. Ze tekent ruim anderhalf jaar ook live voor publiek, en begeleidde zo onder meer schrijvers als Mensje van Keulen en Manon Uphoff. Zij gaat bij dit optreden van Del Norte! voor nog meer expressie zorgen door - geïnspireerd op de inhoud van de nummers - ter plekke illustraties te maken die je live ziet ontstaan op een groot scherm. ‘Het wordt een feestje’, zegt Wim Verhoog, ‘dus kom het Nederlandse gure herfstweer maar lekker verruilen voor een heerlijke gevoelstemperatuur!’

Regisseur Muziek: Del Norte!

Onbekend

Schrijvers Muziek: Del Norte!

Onbekend

Cast Muziek: Del Norte!

Onbekend

Filmagenda van Muziek: Del Norte!

Muziek: Del Norte!

Wil jij weten waar Muziek: Del Norte! op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Muziek: Del Norte! draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Muziek: Del Norte! informatie

Benieuwd waar Muziek: Del Norte! over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Muziek: Del Norte!. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Muziek: Del Norte! al heeft ontvangen.

Muziek: Del Norte! trailer

Benieuwd of Muziek: Del Norte! iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Muziek: Del Norte! jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Muziek: Del Norte! kunt kijken!