Mystify: Michael Hutchence

Mystify: Michael Hutchence

108 minuten 24-10-2019
Never Tear Us Apart, Suicide Blond en Original Sin zijn maar enkele van de INXS hits, die voor een complete generatie muziekliefhebbers onderdeel van het collectieve geheugen zijn. De internationaal gerenommeerde frontman en songwriter Michael Hutchence was echter de laatste jaren voor zijn zelfgekozen dood in 1997 op heel andere vlakken een dankbaar onderwerp voor de roddelpers. Met Mystifybezorgt filmmaker Richard Lowenstein hem in zekere zin eerherstel met een krachtig en intiem portret van deze charismatische artiest. Lowenstein regisseerde veel van de videoclips van de Australische band en kon voor Mystify putten uit een buitengewoon archief met privé-thuisfilms van Michael zelf en die van zijn geliefden, vrienden en familie. Onder andere ex-geliefden Michele Bennet, Kylie Minogue en Helena Christensen praten op liefdevolle wijze over hun tijd met Michael. Ook Bono (U2), de andere INXS bandleden, vader en moeder Susie en Kell en broer Rhett en zus Tina Hutchence delen voor het eerst herinneringen, foto’s, geluidsopnames en bijzondere documenten. De film duikt in de publieke persoonlijkheid van Michael Hutchence als “rock god”, maar neemt ons ook mee in het privé leven van Hutchence en laat zijn veelzijdige, intens gevoelige en complexe persoonlijkheid zien. Michael worstelde met het idee van succes, de creatieve grenzen van pop-sterrendom en hoe hij zijn integriteit kon uiten. Een gewelddadige gebeurtenis in Kopenhagen zet zijn leven op zijn kop. Hij verandert voor altijd en raakt de connectie met de wereld om hem heen kwijt. Hij is niet langer in staat om goed zijn eigen richting te bepalen en heeft moeite om de aanvallen van de roddelpers te ondergaan. In deze donkere tijden is Michael’s pasgeboren dochter Tiger Lily die hij kreeg met Paula Yates zijn enige lichtpuntje. "An immersive and deeply affecting portrait of a man who was wildly charismatic and sexy onstage, sweet and sensitive once the spotlight was turned off." - Rolling Stone

Geregisseerd door

Richard Lowenstein

Schrijvers

Richard Lowenstein

Cast

Michael Hutchence
Tina Hutchence
Michèle Bennett

Bioscoopagenda van Mystify: Michael Hutchence

Mystify: Michael Hutchence

Wil jij weten waar Mystify: Michael Hutchence op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Mystify: Michael Hutchence draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Mystify: Michael Hutchence informatie

Benieuwd waar Mystify: Michael Hutchence over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Mystify: Michael Hutchence. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Mystify: Michael Hutchence al heeft ontvangen.

Mystify: Michael Hutchence trailer

Benieuwd of Mystify: Michael Hutchence iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Mystify: Michael Hutchence jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Mystify: Michael Hutchence kunt kijken!