Napoleon: In the Name of Art (2022)

Napoleon: In the Name of Art

101 minuten 09-08-2022
Na Jezus Christus is Napoleon Bonaparte (1769-1821) waarschijnlijk de meest bekende naam in de wereldgeschiedenis. Al op jonge leeftijd begreep hij de waarde van kunst en was hij geboeid door de schoonheid ervan. Hij heeft zijn plannen voor het militair veroveren van gebieden over de hele wereld dan ook altijd gecombineerd met het vergaren, bestuderen, conserveren en systematiseren van kunst en bracht kunstwerken van over de hele wereld naar Frankrijk vanuit zijn overtuiging dat cultuur en kunst voor iedereen toegankelijk moest zijn. De complexe relatie tussen Napoleon, cultuur en kunst heeft vele tegenstrijdige verschijningsvormen. Het werd gebruikt als politiek-ideologische steun om zichzelf te legitimeren als erfgenaam van de klassieke wereld, het was een instrument voor de esthetische, morele en burgerlijke opvoeding van burgers, maar ook een propaganda-object en oorlogsbuit voor het revolutionaire Frankrijk. Oscar winnaar Jeremy Irons neemt ons mee van de Brera Academie en Dom in Milaan, naar het Louvre in Parijs, in gezelschap van de beste internationale kunsthistorici.

Regisseur Napoleon: In the Name of Art

Onbekend

Schrijvers Napoleon: In the Name of Art

Onbekend

Cast Napoleon: In the Name of Art

Onbekend

Filmagenda van Napoleon: In the Name of Art

Napoleon: In the Name of Art

Wil jij weten waar Napoleon: In the Name of Art op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Napoleon: In the Name of Art draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Napoleon: In the Name of Art informatie

Benieuwd waar Napoleon: In the Name of Art over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Napoleon: In the Name of Art. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Napoleon: In the Name of Art al heeft ontvangen.

Napoleon: In the Name of Art trailer

Benieuwd of Napoleon: In the Name of Art iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Napoleon: In the Name of Art jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Napoleon: In the Name of Art kunt kijken!