https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/202975-9a22617d70acb2506cf3f6d2707c4a0218db0492/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Napoleon: In the Name of Art (2022)


Bekijk trailer

Napoleon: In the Name of Art

101 minuten 29-09-2022

Filmposter Napoleon: In the Name of Art

Napoleon Bonaparte (1769-1821) begreep al op jonge leeftijd de waarde van kunst en was geboeid door de schoonheid ervan. Zijn wereldwijde veroveringen gingen dan ook altijd gepaard met het vergaren, bestuderen, conserveren en in kaart brengen van kunst. Hij bracht kunstwerken van over de hele wereld naar Frankrijk vanuit zijn overtuiging dat cultuur en kunst voor iedereen toegankelijk moest zijn. De complexe relatie tussen Napoleon en kunst heeft vele tegenstrijdige verschijningsvormen. Hij gebruikte kunst en cultuur om zichzelf te legitimeren als erfgenaam van de klassieke wereld, als een instrument voor de esthetische, morele en burgerlijke opvoeding van burgers, maar kunst was ook propaganda en oorlogsbuit voor het revolutionaire Frankrijk. Oscarwinnaar Jeremy Irons neemt ons mee van de Brera Academie en Dom in Milaan, naar het Louvre in Parijs, in gezelschap van de beste internationale kunsthistorici.
Napoleon: In the Name of Art Napoleon: In the Name of Art Napoleon: In the Name of Art Napoleon: In the Name of Art
Filmposter Filmposter Napoleon: In the Name of Art

Regisseur Napoleon: In the Name of Art

Giovanni Piscaglia

Schrijvers Napoleon: In the Name of Art

Onbekend

Cast Napoleon: In the Name of Art

Onbekend

Napoleon: In the Name of Art

Wil jij weten waar Napoleon: In the Name of Art op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Napoleon: In the Name of Art draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Napoleon: In the Name of Art informatie

Benieuwd waar Napoleon: In the Name of Art over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Napoleon: In the Name of Art. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Napoleon: In the Name of Art al heeft ontvangen.

Napoleon: In the Name of Art trailer

Benieuwd of Napoleon: In the Name of Art iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Napoleon: In the Name of Art jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Napoleon: In the Name of Art kunt kijken!