https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/209746-31dd0f4adec7296ef44c5d922e244307fb707965/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

No Dogs or Italians Allowed (2023)

6
Hartveroverende, magisch originele film over de Italiaanse grootouders van de regisseur, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk.

No Dogs or Italians Allowed

6
70 minuten 18-05-2023

Filmposter No Dogs or Italians Allowed

Hartveroverende, magisch originele film over de Italiaanse grootouders van de regisseur, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk.

Hartveroverende, magisch originele film over de Italiaanse grootouders van de regisseur, die met vallen en opstaan zich ontworstelen aan de armoede om geluk en welvaart te vinden in Frankrijk. Boven op een berg, middenin in de Piëmont (Noord-Italië), ligt het piepkleine dorpje Ugheterra. Nu zijn alle huizen vervallen, maar een eeuw geleden woonden daar families met allemaal dezelfde achternaam. Zo ook de grootouders van regisseur Alain Ughetto. Cesira belandt op de berg door haar liefde voor Luigi, een van de 11 kinderen uit een Ughetto familie. Grond is er schaars en het eten dus ook. Luigi en zijn broers vertrekken dan ook elke winter naar Frankrijk en Zwitserland, om daar het zware werk te doen. Er worden kinderen geboren, nieuwe liefdes gevierd, huizen gebouwd en ondertussen droomt iedereen van een beter bestaan. Met behulp van een bijzonder speelse stop-motion animatiestijl, waarin hij af en toe letterlijk contact maakt met zijn grootmoeder, creëert Alain Ughetto een prachtige, ontroerende liefdesbrief aan zijn ouders en grootouders die hun hele leven met hun handen werkten. Ze konden alles maken wat ze zagen. Het zelfde doet de filmmaker nu. Met zijn handen brengt hij iedereen en alles tot leven, van de bordkartonnen huizen en de bossen van broccoli tot de koeien en zijn eigen familie. No Dogs or Italians Allowed is zo een warme, humorvolle ode aan zijn familie en een tijd die we bijna vergeten zijn. Die waarin vele Europeanen arm en ongeletterd waren en als (gast-)arbeiders probeerden wat van hun leven te maken. Een volkomen terechte winnaar van de European Film Award voor beste Animatiefilm van Europa.

Bekijk het aanbod van No Dogs or Italians Allowed

Regisseur No Dogs or Italians Allowed

Alain Ughetto

Schrijvers No Dogs or Italians Allowed

Onbekend

Cast No Dogs or Italians Allowed

Ariane Ascaride

Alternatieve titels

No Dogs or Italians Allowed

Interdit aux chiens et aux Italiens

Filmagenda van No Dogs or Italians Allowed

No Dogs or Italians Allowed

Wil jij weten waar No Dogs or Italians Allowed op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar No Dogs or Italians Allowed draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

No Dogs or Italians Allowed informatie

Benieuwd waar No Dogs or Italians Allowed over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over No Dogs or Italians Allowed. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies No Dogs or Italians Allowed al heeft ontvangen.

No Dogs or Italians Allowed trailer

Benieuwd of No Dogs or Italians Allowed iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de No Dogs or Italians Allowed jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij No Dogs or Italians Allowed kunt kijken!