https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/167230-79033ad971c56bae02197a2528d729b129af41c7/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Nothing but the Sun (2020)

AL
Mateo Sobode Chiqueño trekt al jaren met een antieke cassetterecorder langs Ayoreo-gemeenschappen in Paraguay om gesprekken, verhalen en liedjes op te nemen. Dit erfgoed bevat aangrijpende getuigenissen van een verdwijnende inheemse cultuur.

Bekijk trailer

Nothing but the Sun

AL
75 minuten 19-11-2020
Mateo Sobode Chiqueño trekt al jaren met een antieke cassetterecorder langs Ayoreo-gemeenschappen in Paraguay om gesprekken, verhalen en liedjes op te nemen. Dit erfgoed bevat aangrijpende getuigenissen van een verdwijnende inheemse cultuur.

De voorouders van Mateo Sobode Chiqueño aanbaden de zon, die zij beschouwden als een superieur en genereus wezen. Voor Mateo en generatiegenoten is de zon vooral een bedreiging geworden die van ontboste gebieden zorgwekkend droge, stoffige vlaktes maakt, door de camera in schitterende, onheilspellende beelden gevangen. Een klein deel van de Ayoreo leeft nog teruggetrokken in de bossen van Chaco in Paraguay. Maar een veel grotere groep, waar Mateo deel van is, werd samengedreven in kleine nederzettingen door missionarissen, die hun land onteigenden en hen onder dwang bekeerden tot het christendom. Al sinds de jaren zeventig trekt Mateo met een inmiddels antieke cassetterecorder langs Ayoreo-gemeenschappen om hen te interviewen en traditionele liederen op te nemen voor zijn audioarchief. Af en toe eet het apparaat een bandje op, wat hij met geduldig gepeuter oplost. In de gesprekken klinkt twijfel over het verlies aan identiteit. Is het een probleem dat de cultuur van de Ayoreo verdwijnt, of is dat een noodzakelijke voorwaarde voor integratie? Hoe belangrijk is het om tradities te behouden? De documentaire is tijdens IDFA in ruim 40 filmtheaters door het land te zien tijdens het IDFA Extended programma. Na IDFA kan Nothing but the Sun bij Cinema Delicatessen worden geboekt voor verdere bioscoopvertoningen.
Nothing but the Sun Nothing but the Sun Nothing but the Sun
Filmposter Filmposter Nothing but the Sun

Regisseur Nothing but the Sun

Arami Ullon

Schrijvers Nothing but the Sun

Onbekend

Cast Nothing but the Sun

Onbekend

Nothing but the Sun

Wil jij weten waar Nothing but the Sun op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Nothing but the Sun draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Nothing but the Sun informatie

Benieuwd waar Nothing but the Sun over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Nothing but the Sun. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Nothing but the Sun al heeft ontvangen.

Nothing but the Sun trailer

Benieuwd of Nothing but the Sun iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Nothing but the Sun jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Nothing but the Sun kunt kijken!