https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/202152-f8a14657ec26a6064215f0e469afad652cd9760d/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Nudo mixteco (2022)

16
Met dit indrukwekkende speelfilmdebuut onderzoekt regisseur Ángeles Cruz de impact van migratie en de moeilijkheden waarmee vrouwen worden geconfronteerd in een traditionele leefgemeenschap. Een fascinerend portret van een modern landelijk Mexico dat nog
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Nudo mixteco

16
91 minuten 09-06-2022

Filmposter Nudo mixteco

Met dit indrukwekkende speelfilmdebuut onderzoekt regisseur Ángeles Cruz de impact van migratie en de moeilijkheden waarmee vrouwen worden geconfronteerd in een traditionele leefgemeenschap. Een fascinerend portret van een modern landelijk Mexico dat nog

Drie levens kruisen elkaar in een Mixtec-gemeenschap in de hooglanden van de Mexicaanse staat Oaxaca. De Sierra Mixteca – een bergachtig gebied tussen Puebla en Oaxaca – wordt ook 'Nudo Mixteco' genoemd. Een letterlijke vertaling van de filmtitel zou kunnen zijn ‘Mixteekse knoop’, verwijzend naar de drie verhalen die elkaar kruisen. Tijdens het feest van San Mateo, de patroonheilige van het gelijknamige dorp, keren María, Esteban en Toña vanuit diverse richtingen terug naar hun geboorteplaats. Maria begraaft haar moeder, terwijl haar vader haar afwijst vanwege haar lesbische relatie. Esteban keert na vijf jaar werken in de VS onverwachts terug en denkt dat hij zomaar bij zijn vrouw Chabela terug kan komen. En Toña vluchtte naar de hoofdstad, weg van haar oom die haar als kind misbruikte. Daarna ontdekte ze dat haar achtergebleven dochtertje bij haar moeder hetzelfde trieste lot onderging. De drie afzonderlijke verhalen raken elkaar telkens een kort ogenblik en rijgen zich zo aaneen tot een mozaïekvertelling, die een bijzonder beeld schept van de lokale cultuur waarin regisseur Ángeles Cruz zelf opgroeide. Festiviteiten, rituelen en een dorpsvergadering die als geschillenraad fungeert vormen samen het weefsel van een gemeenschap die bescherming en geborgenheid te bieden heeft, maar waarvan ook de beperkingen en de gevaren aan het licht komen via de lotgevallen van de protagonisten. Met dit indrukwekkende speelfilmdebuut onderzoekt regisseur Ángeles Cruz de impact van migratie en de moeilijkheden waarmee vrouwen worden geconfronteerd in een traditionele leefgemeenschap. Een fascinerend portret van een modern landelijk Mexico dat nog steeds in het verleden leeft.
Nudo mixteco Nudo mixteco Nudo mixteco Nudo mixteco Nudo mixteco Nudo mixteco
Filmposter Filmposter Nudo mixteco

Regisseur Nudo mixteco

Ángeles Cruz

Schrijvers Nudo mixteco

Onbekend

Cast Nudo mixteco

Sonia Couoh
Noé Hernández
Myriam Bravo
Noé Hernández

Filmagenda van Nudo mixteco

Nudo mixteco

Wil jij weten waar Nudo mixteco op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Nudo mixteco draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Nudo mixteco informatie

Benieuwd waar Nudo mixteco over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Nudo mixteco. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Nudo mixteco al heeft ontvangen.

Nudo mixteco trailer

Benieuwd of Nudo mixteco iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Nudo mixteco jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Nudo mixteco kunt kijken!