https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/212967-249b6d1cffbb798c5f875c900de709730292adeb/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Nummer achttien (2023)

12
Het onwaarschijnlijke verhaal van een kunstenaar wiens leven wordt gered door zijn eigen minderwaardigheidscomplex.

Nummer achttien

12
94 minuten 09-03-2023

Filmposter Nummer achttien

Het onwaarschijnlijke verhaal van een kunstenaar wiens leven wordt gered door zijn eigen minderwaardigheidscomplex.

Nummer achttien - the breath of life is het waargebeurde verhaal van Guido van der Werve: een video en performance-kunstenaar die wereldwijd succes heeft met videokunstwerken waarin hij de confrontatie met het leven opzoekt. Daarnaast is hij klassiek pianist, componeert hij muziek, schaakt hij op hoog niveau, en rent hij ultramarathons. Het is een bijzonder leven, dat genadeloos tot stilstand komt wanneer Van der Werve in 2016 bijna zijn leven verliest bij een zwaar verkeersongeval. Hij loopt traumatisch hersenletsel op, ligt een maand in coma; de artsen zien het somber in. Maar dankzij de buitengewone conditie van zijn lichaam en geest weet hij op wonderbaarlijke wijze te herstellen. In Nummer achttien, door de kunstenaar ‘autofictie’ genoemd, rekent hij definitief af met het frustrerende revalidatieproces. Een proces dat opvallend veel parallellen met zijn ingewikkelde jeugd vertoont. Omdat mensen de jonge Guido altijd vertelden dat hij een abnormaal kind was, ging hij, naar eigen zeggen, enorm overcompenseren. Eén ding is zeker: als hij wat meer was geweest zoals alle andere mensen, had hij het niet kunnen navertellen. Nummer achttien is niet alleen een poëtisch zelfonderzoek, maar ook een ode aan alle buitenbeentjes.

Bekijk het aanbod van Nummer achttien

Regisseur Nummer achttien

Guido van der Werve

Schrijvers Nummer achttien

Guido van der Werve

Cast Nummer achttien

Guido van der Werve
Johanna Ketola
Guido Pollemans
Suze van Oort
Marguerite de Braauw
Mats Bakker
Evan Zeldenrust
Wies van der Werve

Nummer achttien

Wil jij weten waar Nummer achttien op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Nummer achttien draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Nummer achttien informatie

Benieuwd waar Nummer achttien over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Nummer achttien. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Nummer achttien al heeft ontvangen.

Nummer achttien trailer

Benieuwd of Nummer achttien iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Nummer achttien jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Nummer achttien kunt kijken!