https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/150876-cb0e79942197e57e701180e028be6fe9aa212ded/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Nureyev (2019)

Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd.

Nureyev

109 minuten Documentaire 30-05-2019

Recensies Nureyev

Metacritic: 66,1
MovieMeter: 3,5
Rotten Tomatoes 85

Filmposter Nureyev

Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd.

Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd. De film bestrijkt de periode vanaf het begin van zijn carrière tot aan het moment dat hij overliep naar het westen, een gebeurtenis die in de hele wereld opzien baarde. Nureyev portretteert niet alleen de danser maar geeft ook een tijdsbeeld waarin de Koude Oorlog op zijn hoogtepunt was, een periode waarin Rudolf Nureyev uitgroeide tot een cultureel fenomeen. Zijn virtuositeit en charismatische theaterpersoonlijkheid en zijn vlucht naar het Westen, maakte hem tot een wereldwijd bekend idool. De documentaire, geregisseerd door de voor een BAFTA genomineerde regisseurs Jacqui en David Morris, combineert niet eerder vertoond beeldmateriaal, originele filmmuziek van de bekroonde componist Alex Baranowski met een fascinerende reeks exclusieve moderne dansscènes in een regie van Russell Maliphant, voormalig danser bij het Royal Ballet. Een unieke theatrale en cinematografische ervaring.

Bekijk het aanbod van Nureyev

Nureyev
Filmposter Filmposter Nureyev

Regisseurs Nureyev

David Morris

Jacqui Morris

Schrijvers Nureyev

David Morris

Jacqueline Morris

Cast Nureyev

Siân Phillips
Dick Cavett
Richard Avedon
Margot Fonteyn
Grace Jabbari
Jordan Kennedy
Lucia Lacarra

Alternatieve titels

Nureyev

Nureyev: Lifting the Curtain

Nureyev

Wil jij weten waar Nureyev op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Nureyev draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Nureyev informatie

Benieuwd waar Nureyev over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Nureyev. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Nureyev al heeft ontvangen.

Nureyev trailer

Benieuwd of Nureyev iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Nureyev jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Nureyev kunt kijken!