Nureyev

Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd.

Nureyev

109 minuten Documentaire 2018
Boeiende en aangrijpende documentaire over het buitengewone leven van Rudolf Nureyev, één van de beroemdste balletdansers ter wereld, die uitgroeide tot een popcultuur icoon van zijn tijd.

Deze documentaire brengt het buitengewone leven van Rudolf Nureyev in beeld, de beroemde mannelijke danser die uitgroeide tot popcultuuricoon van zijn tijd. De documentaire schetst de periode tussen het eenvoudige begin van zijn carrière tot het moment waarop hij overliep naar het westen, een gebeurtenis die de hele wereld choqueerde. De film geeft niet alleen een beeld van de man zelf, maar ook van de tijd waarin hij leefde, met aandacht voor de politieke spanningen tussen Rusland en het westen, en de belangrijke rol die Nureyev speelde als cultureel en globaal fenomeen. De documentaire combineert nooit eerder vertoond beeldmateriaal, originele filmmuziek van de componist Alex Baranowski met een reeks moderne dansscènes in een regie van Russell Maliphant, voormalig danser bij het Royal Ballet.

Geregisseerd door

David Morris

Jacqui Morris

Schrijvers

David Morris

Jacqueline Morris

Cast

Siân Phillips
Dick Cavett
Richard Avedon
Margot Fonteyn
Grace Jabbari
Jordan Kennedy
Lucia Lacarra

Bioscoopagenda van Nureyev

Nureyev

Wil jij weten waar Nureyev op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Nureyev draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Nureyev informatie

Benieuwd waar Nureyev over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Nureyev. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Nureyev al heeft ontvangen.

Nureyev trailer

Benieuwd of Nureyev iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Nureyev jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Nureyev kunt kijken!