https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/127647-423f7ca02a0aa80138ab28a477863758a2f3488b/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Offret (2019)

12
Digitaal gerestaureerde klassieker van Andrej Tarkovski terug in de landelijke bioscopen.
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Offret

12
145 minuten Drama 19-09-2019

Recensies Offret

MovieMeter: 3,65
Rotten Tomatoes 85

Filmposter Offret

Digitaal gerestaureerde klassieker van Andrej Tarkovski terug in de landelijke bioscopen.

De laatste film van Andrej Tarkovski won drie prijzen in Cannes. De in Zweden opgenomen film draait om Aleksandr, een voormalig acteur en filosoof die zich tot God richt om alles wat hij lief heeft op te geven en zo een nucleaire oorlog te voorkomen. Nieuwe 4K-restauratie. Erland Josephson, de bekende Bergman-acteur, is de succesvolle dramaturg Aleksandr, die temidden van vrienden in een buitenhuisje zijn verjaardag viert. Intussen is de Bom gevallen en de Derde Wereldoorlog nakende. Aleksandr lijkt zich als enige bewust van de volle omvang van de ramp; hij besluit zijn bezittingen te offeren om God te smeken het onheil te keren. Af en toe krijgt hij bezoek van de postbode, die lustig Nietzsche-citaten uit zijn mouw schudt. Tarkovski typeerde de hoofdpersoon als antiheld, denker en eerlijk mens: ‘Hij riskeert het gevaar niet begrepen te worden door mensen uit zijn omgeving. Zij beschouwen zijn optreden niet als resoluut, maar als wanhopig en destructief.’ De regisseur overleed aan longkanker niet lang nadat de film in Cannes drie prijzen had gewonnen.

Regisseurs Offret

Andrei Tarkovsky

Andrej Tarkovski

Schrijvers Offret

Andrei Tarkovsky

Cast Offret

Erland Josephson
Allan Edwall
Susan Fleetwood
Guðrún Gísladóttir

Alternatieve titels

Offret

The Sacrifice

Het offer

Filmagenda van Offret

Filmagenda deze week Deze week Week 29

14-07
DI Vandaag
20.15
15-07
WO Woensdag
16-07
DO Donderdag
17-07
VR Vrijdag
18-07
ZA Zaterdag
19-07
ZO Zondag
20-07
MA Maandag

Offret

Wil jij weten waar Offret op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Offret draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Offret informatie

Benieuwd waar Offret over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Offret. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Offret al heeft ontvangen.

Offret trailer

Benieuwd of Offret iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Offret jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Offret kunt kijken!