https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/198767-bcbdce4ff817011a602297c4b4fab66b072c4ac8/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Olga (2022)

12
Een coming-of-age portret van de vurige en talentvolle jonge turnster Olga, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Zwitserse Oscar-inzending.

Olga

12
85 minuten 03-02-2022

Filmposter Olga

Een coming-of-age portret van de vurige en talentvolle jonge turnster Olga, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Zwitserse Oscar-inzending.

De 15-jarige Olga is een van de beste Oekraïense turnsters van het moment en een kampioen in de dop. Ze kan aan niets anders denken dan trainen voor het EK dat steeds dichterbij komt. Maar als het journalistieke werk van haar moeder hun levens in gevaar begint te brengen, wordt Olga voor haar eigen veiligheid naar een gastgezin in Zwitserland gestuurd. Met een flinke dosis toewijding, magnesium en strak ingetapete polsen stort Olga zich op haar turnroutine om zo een felbegeerde plek in het Zwitserse team te bemachtigen. Wanneer in Kiev de Euromaiden-protesten losbarsten – met haar moeder en beste vriendin in de frontlinie – wordt Olga verscheurd tussen haar sportieve ambities en de liefde voor haar geboorteland. Olga is een ontroerend verhaal over fysiek krachtige, maar mentaal kwetsbare jonge turnsters, tegen de politieke achtergrond van de Oekraïense revolutie in 2013. Debuterend regisseur Elie Grappe werkte voor Olga met echte turnsters. Geen van hen had eerder geacteerd. Olga ging in première op het Cannes Filmfestival en is de Zwitserse Oscar-inzending.

Bekijk het aanbod van Olga

Olga
Filmposter Filmposter Olga

Regisseur Olga

Elie Grappe

Schrijvers Olga

Onbekend

Cast Olga

Nastya Budiashkina
Sabrina Rubtsova
Thea Brogli

Olga

Wil jij weten waar Olga op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Olga draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Olga informatie

Benieuwd waar Olga over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Olga. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Olga al heeft ontvangen.

Olga trailer

Benieuwd of Olga iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Olga jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Olga kunt kijken!