https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/137841-715396cb868c2002e8a8bb5de55999952912439e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Öndög (2020)

Angst
Öndög is van een eenvoud die nog slechts zelden valt te bewonderen. De beelden laten een diepe indruk achter en vertellen een verhaal dat cinematografisch onuitwisbaar is.

Öndög

Angst
100 minuten Drama 27-08-2020

Recensies Öndög

MovieMeter: 3,44

Filmposter Öndög

Öndög is van een eenvoud die nog slechts zelden valt te bewonderen. De beelden laten een diepe indruk achter en vertellen een verhaal dat cinematografisch onuitwisbaar is.

Wang Quan’an won in 2007 de Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn met de film Tuya's Marriage. Net als in Öndög speelde de Mongoolse steppe een belangrijke rol in die film. Öndög begint met de vondst van een overleden vrouw in een uitgedroogd graslandschap. Een jonge politieagent moet het lichaam bewaken. Al snel komt een herderin met een kameel hem gezelschap houden. Zij maakt avances en ze hebben sex in de barre kou. De vrouw komt er al snel achter dat ze zwanger is. Maar kan een baby de manier veranderen waarop zij met de rest van de wereld omgaat ? Wang Quan’an durft in zijn film lange scènes in te lassen waarin schijnbaar niets wezenlijks gebeurt. Totdat de absolute stilte van de omgeving wordt verstoord door een onverwachte levensgebeurtenis. Zoals een overlijden of een geboorte, een onverwacht gevoel van liefde, humor, warmte of filosofische overpeinzing, gecentreerd rond het enigma van de öndög. Öndög is het Mongoolse woord voor ei. Pas in het laatste deel van de film wordt duidelijk dat öndög zowel verwijst naar gefossiliseerde dinosauruseieren als naar de groeiende foetus in de moederschoot. Met zijn betoverende landschapsfotografie, zijn etnografische details en zijn memorabele no-nonsense heldin, is Öndög onweerstaanbaar en verrassend. Tot aan het excentrieke gebruik van het liedje ‘Love Me Tender’ van Elvis Presley toe. Öndög is van een eenvoud die nog slechts zelden valt te bewonderen. De beelden laten een diepe indruk achter en vertellen een verhaal dat cinematografisch onuitwisbaar is.

Bekijk het aanbod van Öndög

Regisseur Öndög

Quan'an Wang

Schrijvers Öndög

Quan'an Wang

Cast Öndög

Aorigeletu
Dulamjav Enkhtaivan
Gangtemuer Arild
Norovsambuu

Filmagenda van Öndög

Öndög

Wil jij weten waar Öndög op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Öndög draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Öndög informatie

Benieuwd waar Öndög over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Öndög. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Öndög al heeft ontvangen.

Öndög trailer

Benieuwd of Öndög iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Öndög jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Öndög kunt kijken!