https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/216590-09b3559cad3445394f882a600c2275c695e43022/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

One Life (2024)

6 Angst
Als bankier Sir Nicholas Winton in 1938 de toestand van de Joodse vluchtelingen in Praag ziet, besluit hij zich voor hen in te zetten. Maar omdat de Tweede Wereldoorlog nadert, wordt hij geconfronteerd met een race tegen de klok.

One Life

6 Angst
110 minuten Documentaire, Familie, Natuur, Human interest 04-01-2024

Recensies One Life

MovieMeter: 3,67
Metacritic: 68,1
Rotten Tomatoes 90

Filmposter One Life

Als bankier Sir Nicholas Winton in 1938 de toestand van de Joodse vluchtelingen in Praag ziet, besluit hij zich voor hen in te zetten. Maar omdat de Tweede Wereldoorlog nadert, wordt hij geconfronteerd met een race tegen de klok.

One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma 'That's Life!’ hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt. Academy Award-winnaar Sir Anthony Hopkins (The Two Popes, The Father) speelt de rol van de oudere Sir Nicholas Winton en Johnny Flynn (Emma, Beast) speelt de rol van de jongere Nicholas. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Helena Bonham Carter (Alice in Wonderland, The King’s Speech, Sweeney Todd) en Sir Jonathan Pryce (The Two Popes, The Wife).
One Life One Life One Life One Life One Life One Life
Filmposter Filmposter One Life

Regisseurs One Life

Martha Holmes

Michael Gunton

James Hawes

Schrijvers One Life

Michael Gunton

Martha Holmes

Cast One Life

Daniel Craig
Koert-Jan de Bruijn
Johnny Flynn
Anthony Hopkins
Helena Bonham Carter
Jonathan Pryce
Lena Olin

Filmagenda van One Life

One Life

Wil jij weten waar One Life op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar One Life draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

One Life informatie

Benieuwd waar One Life over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over One Life. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies One Life al heeft ontvangen.

One Life trailer

Benieuwd of One Life iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de One Life jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij One Life kunt kijken!