https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/159880-ff3133908911377fd9455f8ed516d767318e3448/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

One Man And His Shoes (2020)

12
Een meeslepende en verbijsterende documentaire over de ongekend populaire Air Jordan Sneaker. Een schoen die een grote sociale en culturele betekenis kreeg en door een geniale marketingstrategie een miljardenomzet bereikte.

Bekijk trailer

One Man And His Shoes

12
83 minuten 27-08-2020

Filmposter One Man And His Shoes

Een meeslepende en verbijsterende documentaire over de ongekend populaire Air Jordan Sneaker. Een schoen die een grote sociale en culturele betekenis kreeg en door een geniale marketingstrategie een miljardenomzet bereikte.

Een meeslepende en verbijsterende documentaire over de ongekend populaire Air Jordan Sneaker. Een schoen die een grote sociale en culturele betekenis kreeg en door een geniale marketingstrategie een miljardenomzet bereikte. Het zijn de jaren 80 in Amerika. Er heerst een grote crack-epidemie en Reagans ‘war on drugs’ biedt weinig soelaas. Michael Jordan is slechts nog een veelbelovend talent, de NBA worstelt met kijkcijfers en verliest spelers die aan cocaïne gebruik ten onder gaan. NIKE maakt alleen nog tennis- en hardloopschoenen en heeft moeite het hoofd boven water te houden. Slimme marketeers bij het bedrijf zien kansen. Om de teamsport naar zich toe te trekken wordt basketball-scout Sonny Vaccaro op de loonlijst gezet en een jonge getalenteerde filmmaker, Spike Lee, wordt aangetrokken voor de commercials. Het is een kwestie van timing en geluk maar zodra NIKE Michael Jordan en zijn schoenen wereldwijd lanceert, wordt geschiedenis geschreven. Air Jordans worden een must-have voor Afro-Amerikaanse jongeren, die staan voor alles wat ‘cool’ is. Als je Michael Jordan op zondagavond had zien spelen, dan wilde je een paar. Maar de prijs is hoog. De schoenen komen in een gelimiteerde oplage en zijn schreeuwend duur. De eerste straatroof met dodelijke afloop vanwege een paar Air Jordans wordt gerapporteerd in 1989. En er volgen er meer. One Man And His Shoes vertelt het verhaal van het merk Air Jordan vanuit een historisch en maatschappelijk perspectief en toont de impact die het wereldwijd heeft op een populaire cultuur. Een fascinerende reis door de recente Amerikaanse geschiedenis in relatie tot sport, etniciteit, politiek en ondernemerschap.
One Man And His Shoes One Man And His Shoes One Man And His Shoes One Man And His Shoes One Man And His Shoes One Man And His Shoes
Filmposter Filmposter One Man And His Shoes

Regisseur One Man And His Shoes

Yemi Bamiro

Schrijvers One Man And His Shoes

Onbekend

Cast One Man And His Shoes

Onbekend

Filmagenda van One Man And His Shoes

One Man And His Shoes

Wil jij weten waar One Man And His Shoes op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar One Man And His Shoes draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

One Man And His Shoes informatie

Benieuwd waar One Man And His Shoes over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over One Man And His Shoes. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies One Man And His Shoes al heeft ontvangen.

One Man And His Shoes trailer

Benieuwd of One Man And His Shoes iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de One Man And His Shoes jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij One Man And His Shoes kunt kijken!