Oostindisch Doof (2021)

Oostindisch Doof

60 minuten 28-10-2021
Hanneke Coolen-Colsters vond het dagboek van haar opa die ze nooit heeft gekend. Hij vocht als Brabantse jongen langs Nederlandse kant in de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. Oost-Indisch Doof krijgt de vorm van een vertelling met audio en film, waarbij je als publiek een koptelefoon op krijgt. Je ziet Hanneke live vertellen, en hoort en ziet beelden uit interviews, archiefstukken en door een acteur ingesproken stukken. De zoektocht stopt namelijk niet bij haar opa. Ze zoekt andere militairen op, spreekt met historici, ontmoet Irma Devita, kleindochter van een Indonesische strijder,... en zo maakt ze een reis naar het verleden. Gesteund door Mirke Kist en Nele Eeckhout, bekend van Audiocollectief Schik (BOB, Laura H., El Tarangu) gaat ze op zoek naar begrip en dialoog. Het debat over de dekolonisatie van Indonesië wordt vaak gekenmerkt door z’n felle toon. Spreken we over excessen of over oorlogsmisdaden, over politionele acties of een onafhankelijkheidsoorlog? En toch het spreken moet: ongeveer drie miljoen Nederlanders is nazaat van een grootouder die een rol in Indonesië heeft gespeeld. Drie miljoen, vaak slecht geïnformeerde Nederlanders. Bij Oost-Indisch Doof worden de sterktes van theater en podcast aan elkaar gekoppeld. Verhalen komen soms anders binnen als je er alleen maar naar luistert. En weer anders als iemand een persoonlijk verhaal vertelt vanuit het dagboek van haar eigen opa.

Regisseur Oostindisch Doof

Onbekend

Schrijvers Oostindisch Doof

Onbekend

Cast Oostindisch Doof

Onbekend

Oostindisch Doof

Wil jij weten waar Oostindisch Doof op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Oostindisch Doof draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Oostindisch Doof informatie

Benieuwd waar Oostindisch Doof over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Oostindisch Doof. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Oostindisch Doof al heeft ontvangen.

Oostindisch Doof trailer

Benieuwd of Oostindisch Doof iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Oostindisch Doof jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Oostindisch Doof kunt kijken!