Summer of Soul (2022)

Summer of Soul

117 minuten 12-08-2022
De zomer van 1969 wordt nog altijd in één adem genoemd met muziekfestival Woodstock. Questlove’s documentaire over het Harlem Cultural Festival stelt dat beeld bij. Het was niet alleen de summer of love, maar ook de Summer of Soul, waarin de zwarte bevolking van Amerika haar stem vond. Drie maanden voor Woodstock vond in de zomer van 1969 een ander festival plaats dat meer dan 300.000 bezoekers trok. Het legendarische, maar bijna vergeten Harlem Cultural Festival in New York. Vergeten, omdat 45 uur aan beeldmateriaal van het festival met extatische optredens van soul legendes als Nina Simone, B.B. King, Gladys Knight, David Ruffin van The Temptations, Mavis Staples, Sly & The Family Stone en Stevie Wonder, meer dan 50 jaar onaangeraakt in een kelder lag. En in 1969 was het niet heel anders dan tegenwoordig: als je er geen beeld van ziet, dan is het niet gebeurd. De organisatoren achter het zesweekse festival, hebben decennia vergeefs geprobeerd het beeldmateriaal te verkopen, zelfs nog onder de naam ‘Black Woodstock’. Maar geen producer wilde er een film van maken. Voor het tijdsbeeld: het Harlem Cultural Festival vond een jaar na de moord op Martin Luther King plaats. Dat andere, voornamelijk witte festival dat zich drie uur ten noorden van Harlem Cultural Festival afspeelde, verdiende miljoenen aan documentaires en soundtracks. Woodstock werd een synoniem voor de protestgeneratie. Het Harlem Cultural Festival dat historisch gezien een keerpunt betekende in de trots en viering van Afro-Amerikaanse cultuur en muziek, raakte in de vergetelheid. Vandaar: Summer Of Soul (…..Or, When the Revolution Could Not Be Televised).

Regisseur Summer of Soul

Onbekend

Schrijvers Summer of Soul

Onbekend

Cast Summer of Soul

Onbekend

Filmagenda van Summer of Soul

Summer of Soul

Wil jij weten waar Summer of Soul op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Summer of Soul draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Summer of Soul informatie

Benieuwd waar Summer of Soul over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Summer of Soul. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Summer of Soul al heeft ontvangen.

Summer of Soul trailer

Benieuwd of Summer of Soul iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Summer of Soul jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Summer of Soul kunt kijken!