OPERA/ La Bohème

OPERA/ La Bohème

190 minuten 28-03-2020

Recensies OPERA/ La Bohème

Als Rodolfo, een straatarme dichter, het naaistertje Mimì ontmoet, vallen ze onmiddellijk voor elkaar. Maar hun geluk wordt wreed verstoord als Rodolfo verneemt dat Mimì een dodelijke ziekte heeft. De befaamde regisseur Richard Jones (Boris Godoenov, Il trittico) tekende voor deze nieuwe productie van Puccini’s La bohème. De opera, een onweerstaanbaar mengsel van humor en tragiek, zoomt in op het leven van een groep jonge kunstenaars die sappelen voor hun bestaan in het artiestenkwartier  van het negentiende-eeuwse Parijs. Jones geeft zijn hoogstpersoonlijke, indringende visie op deze geliefde klassieker, die wordt gevisualiseerd door een spectaculaire jaren 1850-setting van Stewart Laing. Puccini’s romantische verbeelding van het Parijse bohémien-bestaan, gestoffeerd met gedenkwaardige muziek en een alledaagse liefdesgeschiedenis, heeft toeschouwers over de hele wereld diep geraakt en maakt van La bohème een van de meest geliefde opera’s ooit. De eerste uitvoering vond plaats in 1897 in Covent Garden en is daar sindsdien meer dan vijfhonderd keer te zien geweest.

Regisseur OPERA/ La Bohème

Onbekend

Schrijvers OPERA/ La Bohème

Onbekend

Cast OPERA/ La Bohème

Onbekend

Bioscoopagenda van OPERA/ La Bohème

Helaas draait OPERA/ La Bohème niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 28-03-2020.

OPERA/ La Bohème

Wil jij weten waar OPERA/ La Bohème op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar OPERA/ La Bohème draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

OPERA/ La Bohème informatie

Benieuwd waar OPERA/ La Bohème over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over OPERA/ La Bohème. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies OPERA/ La Bohème al heeft ontvangen.

OPERA/ La Bohème trailer

Benieuwd of OPERA/ La Bohème iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de OPERA/ La Bohème jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij OPERA/ La Bohème kunt kijken!