Opera live vanuit Maastricht (2021)

Opera live vanuit Maastricht

90 minuten 15-01-2021
Op 22 november zijn er via live streaming vanuit Maastricht twee opera’s te zien in filmhuis Zevenaar: La voix humaine van Francis Poulenc en L’heure espagnol van Maurice Ravel. Twee vrouwen hunkeren naar liefde. De ene wil haar minnaar terug, de andere gaat vreemd. Toneelstukken met sensuele of sociale onderwerpen waren in het begin van de twintigste eeuw in de mode. Ook bij de belangrijkste Franse componisten van die tijd. Francis Poulenc en Maurice Ravel zetten twee beroemde stukken op muziek. In de eenakter La voix humaine van Jean Cocteau belt een vrouw met haar ex-minnaar. Hem loslaten kan ze niet. Ze vleit, wanhoopt en chanteert in de hoop dat hij de telefoonverbinding niet verbreekt. Met orkestkleuren en zangstijl geeft Poulenc de kracht van Cocteau’s tekst weer. Van het ongeduldige wachten op een antwoord van de man, via de gelukzalige herinneringen tot aan het desolate einde. Tijd met je minnaar doorbrengen, betekent een ‘Spaans uurtje’ in de volksmond. In het komische toneelstuk L’heure espagnole van Franc-Nohain draait het om die uurtjes. We zijn op bezoek bij een klokkenmakers-echtpaar. Torquemada is een wat suffe echtgenoot, Concepción een vurige Spaanse. Kunnen de geheime minnaars de honger van Concepción stillen? Ravel, zelf van Baskisch-Franse origine, laat in deze opera zijn fascinatie voor de Spaanse muziek en cultuur horen. Klanken roepen beelden op van tikkende klokken en Spaanse dansen. Voor regisseur Béatrice Lachaussée vormen de eenakters twee zijden van dezelfde medaille. ‘In beide opera’s staat de emotionele ontwikkeling van een vrouw centraal. In het eerste stuk lijkt zij vooral slachtoffer te zijn. Concepción geniet van het leven, maar ook zij loopt tegen een muur van frustraties en onvervulde verlangens.’ La voix humaine 45 minuten / pauze / L’heure espagnole 45 minuten.

Regisseur Opera live vanuit Maastricht

Onbekend

Schrijvers Opera live vanuit Maastricht

Onbekend

Cast Opera live vanuit Maastricht

Onbekend

Filmagenda van Opera live vanuit Maastricht

Opera live vanuit Maastricht

Wil jij weten waar Opera live vanuit Maastricht op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Opera live vanuit Maastricht draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Opera live vanuit Maastricht informatie

Benieuwd waar Opera live vanuit Maastricht over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Opera live vanuit Maastricht. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Opera live vanuit Maastricht al heeft ontvangen.

Opera live vanuit Maastricht trailer

Benieuwd of Opera live vanuit Maastricht iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Opera live vanuit Maastricht jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Opera live vanuit Maastricht kunt kijken!