OPERA: TURANDOT (2022)

OPERA: TURANDOT

140 minuten 28-05-2022
OPERA: TURANDOT Turandot is de laatste Italiaanse opera van Giacomo Puccini, door hem bij zijn dood in 1924 onvoltooid achtergelaten. Franco Alfano schreef, met behulp van Puccini’s aantekeningen, de slotscene en heeft daarmee de opera voltooid. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige commedia dell'arte van Carlo Gozzi uit 1762, die weer berust op het sprookje Turandot, dat voor zover bekend voor het eerst in de 13e-eeuw is opgetekend. Het Perzische woord Turandot betekent dochter van Turan, (land van de Tur = Iran). Het libretto is geschreven door Giuseppe Adami en Renato Simoni naar Gozzi's toneelstuk. De première vond plaats op 25 april 1926 in La Scala in Milaan. In 1998 werd Turandot in de Verboden Stad in Peking opgevoerd met Zubin Mehta als dirigent. Deze uitvoering is opmerkelijk omdat China tot dat moment uitvoeringen van Turandot had verboden. Opname vanuit het Teatro Carlo Felice, Genua, april 2012. Dirigent: Donato Renzetti. Met in de hoofdrollen: Daniela Dessi, Mario Malagnini en Roberta Canzian. Inleiding 15 minuten - Opera 124 minuten - pauze 30 minuten

Regisseur OPERA: TURANDOT

Onbekend

Schrijvers OPERA: TURANDOT

Onbekend

Cast OPERA: TURANDOT

Onbekend

OPERA: TURANDOT

Wil jij weten waar OPERA: TURANDOT op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar OPERA: TURANDOT draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

OPERA: TURANDOT informatie

Benieuwd waar OPERA: TURANDOT over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over OPERA: TURANDOT. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies OPERA: TURANDOT al heeft ontvangen.

OPERA: TURANDOT trailer

Benieuwd of OPERA: TURANDOT iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de OPERA: TURANDOT jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij OPERA: TURANDOT kunt kijken!