OPERA/Carmen (2021)

OPERA/Carmen

200 minuten 06-08-2021
Carmen is het bekendste werk van de Franse componist Georges Bizet en tevens een van de bekendste opera’s ooit – melodieën als de Habanera en Het lied van de toreador hebben in het publieke domein een roem verworven die zijn weerga niet kent. De bruisende mix van passie, sensualiteit en geweld die de opera kenmerkt, werd aanvankelijk te heftig bevonden voor het podium en daarom flopte het werk bij de première in 1875. Kort daarna stierf Bizet, zodat hij nooit van het latere spectaculaire succes van zijn Carmen heeft geweten: alleen al in Covent Garden beleefde de opera meer dan vijfhonderd uitvoeringen. Deze publiekslieveling werd door Barrie Kosky voorzien van een verfrissende, uiterst fysieke nieuwe enscenering, die in 2016 in première ging bij de Oper Frankfurt. De Australische Kosky is een van ’s werelds meest gevraagde operaregisseurs. Hij debuteerde bij The Royal Opera in 2016 met Sjostakovitsj’ De neus, een voorstelling die met veel bijval werd begroet. Deze Carmen is door zijn aanpak een voorstelling geworden waarin het traditionele element ver te zoeken is. Doordat hij muziek van Bizet voor Carmen toevoegde die doorgaans wordt weggelaten, laat ook de fascinerende hoofdpersoon van de opera een ander geluid horen

Regisseur OPERA/Carmen

Onbekend

Schrijvers OPERA/Carmen

Onbekend

Cast OPERA/Carmen

Onbekend

OPERA/Carmen

Wil jij weten waar OPERA/Carmen op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar OPERA/Carmen draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

OPERA/Carmen informatie

Benieuwd waar OPERA/Carmen over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over OPERA/Carmen. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies OPERA/Carmen al heeft ontvangen.

OPERA/Carmen trailer

Benieuwd of OPERA/Carmen iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de OPERA/Carmen jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij OPERA/Carmen kunt kijken!