OPERA/Macbeth (2020)

OPERA/Macbeth

200 minuten 01-12-2020
Verdi’s levenslange liefde voor het werk van Shakespeare begon met Macbeth, een toneelstuk dat hij beschouwde als ‘een van de grootste menselijke creaties’. Samen met zijn librettist Francesco Maria Piave schaafde Verdi aan iets wat ‘anders dan anders’ moest worden. Hun welslagen wordt bevestigd door iedere maat van deze  opera, waarin Verdi zich ook nog eens van zijn meest dramatische kant toont: het bruist van de demonische energie. Macbeth vecht aan de zijde van de koning  van Schotland, maar als een drietal heksen hem voorspelt dat hijzelf koning zal worden, drijft een nietsontziende ambitie Macbeth en zijn vrouw tot gruwelijke daden. Door moord verovert Macbeth de troon, waarna intrige en slachtpartijen aan de orde van de dag zijn in zijn tot de ondergang gedoemde heerschappij. Want de heksen doen nog een andere voorspelling, die ook bewaarheid wordt: Macbeth en zijn vrouwe zullen het niet overleven, waarna het recht zegeviert. Deze enscenering van Phyllida Lloyd voor  The Royal Opera uit 2002 is gloedvol en zit vol zwarte, rode en gouden accenten. De heksen, door ontwerper Anthony Ward verbeeld als vreemde wezens met paarse tulbanden, zijn alom aanwezig als boodschappers van het noodlot. Lloyd suggereert dat het smartelijke verdriet van de kinderloosheid van de Macbeths de motor is achter hun morbide daden. The Royal Opera maakt voor deze productie gebruik van Verdi’s in 1865 voor Parijs herziene versie van het werk, die ook Lady Macbeths beklemmende aria ‘La luce langue’ bevat

Regisseur OPERA/Macbeth

Onbekend

Schrijvers OPERA/Macbeth

Onbekend

Cast OPERA/Macbeth

Onbekend

Filmagenda van OPERA/Macbeth

OPERA/Macbeth

Wil jij weten waar OPERA/Macbeth op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar OPERA/Macbeth draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

OPERA/Macbeth informatie

Benieuwd waar OPERA/Macbeth over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over OPERA/Macbeth. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies OPERA/Macbeth al heeft ontvangen.

OPERA/Macbeth trailer

Benieuwd of OPERA/Macbeth iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de OPERA/Macbeth jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij OPERA/Macbeth kunt kijken!