https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/209398-246a3994d40c429683ffda3e6efa10c116b5999e/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Oppenheimer (2023)

12
Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

Oppenheimer

12
180 minuten 20-07-2023

Filmposter Oppenheimer

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest.

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Oscar®-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey, Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. Daarnaast zien we de voor een Oscar®-genomineerde Florence Pugh als psychiater Jean Tatlock, Benny Safdie als theoretisch natuurkundige Edward Teller, Michael Angarano als Robert Serber en Josh Hartnett als de baanbrekende Amerikaanse kerngeleerde Ernest Lawrence. Ook Oscar®-winnaar Rami Malek maakt zijn opwachting in Oppenheimer, waarin regisseur Nolan opnieuw samenwerkt met de achtmaal voor een Oscar®-genomineerde acteur, schrijver en filmmaker Kenneth Branagh. De cast bestaat verder uit Dane DeHaan (Valerian and the City of a Thousand Planets), Dylan Arnold (de Halloween-franchise), David Krumholtz (The Ballad of Buster Scruggs), Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Story) en Matthew Modine (The Dark Knight Rises). De film is gebaseerd op het Pulitzer Prize-winnende boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van Kai Bird en wijlen Martin J. Sherwin en wordt geproduceerd door Emma Thomas, Charles Roven van Atlas Entertainment en Christopher Nolan. Oppenheimer wordt gedraaid in een combinatie van IMAX® 65 mm en 65 mm groot formaatfilm met – voor het eerst in de geschiedenis – delen in IMAX® analoge zwart-witfilm. Nolans films, waaronder Tenet, Dunkirk, Interstellar, Inception en The Dark Knight-trilogie, hebben wereldwijd meer dan 5 miljard dollar opgebracht en zijn bekroond met 11 Oscars en 36 nominaties, waaronder twee nominaties voor Beste Film

Bekijk het aanbod van Oppenheimer

Regisseur Oppenheimer

Christopher Nolan

Schrijvers Oppenheimer

Onbekend

Cast Oppenheimer

Cillian Murphy
Florence Pugh
Emily Blunt
Matt Damon
Robert Downey Jr.
Benny Safdie
Michael Angarano
Josh Hartnett
Rami Malek

Filmagenda van Oppenheimer

Oppenheimer

Wil jij weten waar Oppenheimer op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Oppenheimer draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Oppenheimer informatie

Benieuwd waar Oppenheimer over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Oppenheimer. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Oppenheimer al heeft ontvangen.

Oppenheimer trailer

Benieuwd of Oppenheimer iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Oppenheimer jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Oppenheimer kunt kijken!