Black Orpheus (1959)

16 Angst

Black Orpheus

16 Angst
100 minuten Drama, Muziek, Fantasie, Romantiek, Humor 1959

Recensies Black Orpheus

MovieMeter: 3,33
Metacritic: 81,1
Rotten Tomatoes 89

Filmposter Black Orpheus

Verfilming van het mythologische verhaal van Orpheus en Eurydice, geplaatst in het Brazilië aan het eind van de jaren vijftig. De mooie, jonge Eurydice is vanuit haar dorpje gevlucht naar de stad Rio de Janeiro en wil schuilen bij haar nichtje Serafina, omdat een man haar om onbekende redenen wil vermoorden. Ze komt aan per boot en moet zich meteen al door het feestgedruis zien te worstelen, want het is carnaval. Ze ontmoet de trambestuur-der Orpheus en het klikt meteen. Orpheus is echter net die dag in ondertrouw gegaan met de bezitterige Mira, en niet alleen zij heeft een oogje op hem. Toch kunnen Orpheus en Eurydice niet om elkaar heen...
Filmposter Filmposter Black Orpheus

Regisseur Black Orpheus

Marcel Camus

Schrijvers Black Orpheus

Marcel Camus

Jacques Viot

Vinicius de Moraes

Cast Black Orpheus

Breno Mello
Lourdes de Oliveira
Marpessa Dawn
Léa Garcia

Alternatieve titels

Orfeu Negro

Black Orpheus

Filmagenda van Black Orpheus

Black Orpheus

Wil jij weten waar Black Orpheus op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Black Orpheus draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Black Orpheus informatie

Benieuwd waar Black Orpheus over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Black Orpheus. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Black Orpheus al heeft ontvangen.

Black Orpheus trailer

Benieuwd of Black Orpheus iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Black Orpheus jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Black Orpheus kunt kijken!