Les Olympiades (2021)

Drugs en/of alcoholmisbruik Seks Grof taalgebruik
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Les Olympiades

Drugs en/of alcoholmisbruik Seks Grof taalgebruik
104 minuten 2021
Les Olympiades is een bitterzoete stadssymfonie van Jacques Audiard (DE ROUILLE ET D'OS, UN PROHETE). Céline Sciamma (PORTRAIT DE LA JEUNE FILLE EN FEU) schreef mee aan het scenario. In Les Olympiades, een wijk in het 13e arrondissement van Parijs, ontmoeten we drie jonge vrouwen en een man. Ze staan midden in het leven als vrienden, soms geliefden, maar vaak als allebei. Emilie (Lucie Zhang) leert Camille (Makita Samba) kennen als ze op zoek moet naar een nieuwe huisgenoot. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en worden meer dan vrienden. Nora (Noémie Merlant) is de vriendin van Camille, maar heeft moeite met intimiteit en voelt zich meer op haar gemak bij Amber Sweet (Jehnny Beth) die ze online heeft leren kennen. De jongeren ontdekken wat moderne liefde is, waarin vriendschap en liefhebben dichter bij elkaar liggen dan ooit. Les Olympiades werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes, waar Rone de prijs won voor Beste Soundtrack. De film is gebaseerd op een aantal graphic stories van cartoonist en illustrator Adrian Tomine.

Regisseur Les Olympiades

Jacques Audiard

Schrijvers Les Olympiades

Onbekend

Cast Les Olympiades

Jehnny Beth
Noémie Merlant
Makita Samba
Geneviève Doang
Lucie Zhang

Filmagenda van Les Olympiades

Les Olympiades

Wil jij weten waar Les Olympiades op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Les Olympiades draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Les Olympiades informatie

Benieuwd waar Les Olympiades over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Les Olympiades. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Les Olympiades al heeft ontvangen.

Les Olympiades trailer

Benieuwd of Les Olympiades iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Les Olympiades jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Les Olympiades kunt kijken!