L’Événement - Engels ondertiteld (2022)

L’Événement - Engels ondertiteld

100 minuten 27-05-2022
Verfilming van de beroemde autobiografische roman van Annie Ernaux over een Franse studente die begin jaren zestig ongewenst zwanger raakt. Winnaar Gouden Leeuw in Venetië. Zestig jaar geleden zijn er grote stappen gemaakt in de vrouwenemancipatie. Het is dan ook bijna niet meer voor te stellen dat tegelijkertijd een ongewenste zwangerschap van een ongetrouwde vrouw ertoe leidde dat zij haar studie moest staken en dat er geen mogelijkheden waren tot het legaal uitvoeren van een abortus. In die situatie bevindt het personage Anne zich. Ze vraagt vrienden en artsen om hulp. Omdat niemand die wil bieden, rest haar niets anders dan zich in het illegale circuit te begeven. Alhoewel het uiteindelijk duidelijk wordt in welk tijdperk de film zich afspeelt, benoemt Diwan dat bewust niet. Dit omdat het opzettelijk afbreken van een zwangerschap in vele delen van de wereld, waaronder in onze westerse wereld (zoals in Texas) nog steeds strafbaar is. (ms)

Regisseur L’Événement - Engels ondertiteld

Onbekend

Schrijvers L’Événement - Engels ondertiteld

Onbekend

Cast L’Événement - Engels ondertiteld

Onbekend

L’Événement - Engels ondertiteld

Wil jij weten waar L’Événement - Engels ondertiteld op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar L’Événement - Engels ondertiteld draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

L’Événement - Engels ondertiteld informatie

Benieuwd waar L’Événement - Engels ondertiteld over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over L’Événement - Engels ondertiteld. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies L’Événement - Engels ondertiteld al heeft ontvangen.

L’Événement - Engels ondertiteld trailer

Benieuwd of L’Événement - Engels ondertiteld iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de L’Événement - Engels ondertiteld jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij L’Événement - Engels ondertiteld kunt kijken!