https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/166531-3f9e83adb63ec505f439fc7be237df02d7065a47/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Petite Fille (2021)

AL
De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten.

Petite Fille

AL
85 minuten 17-06-2021

Recensies Petite Fille

Filmposter Petite Fille

De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten.

De zevenjarige Sasha droomt ervan een meisje te mogen zijn, al zolang ze zich kan herinneren. Haar familie staat haar zonder aarzelen bij. Op school moet ze echter jongenskleren dragen en wordt ze anders behandeld dan haar klasgenoten. Voor Sasha is het soms moeilijk te begrijpen waarom ze niet simpelweg kan zijn wie ze is en kan dragen wat ze wil. Petite Fille toont zowel de strijd van een gezin tegen hun vijandige omgeving als hun dagelijkse beslommeringen. In warm gefilmde scènes zien we Sasha spelen, op balletles en tijdens haar therapiesessies. Close-ups van Sasha en beelden van haar hechte gezin geven de film een zachte intimiteit. Met veel zorg schetst regisseur Sébastien Lifshitz een ontroerend portret. In Petite Fille geeft hij een kijk in het leven van een familie die vecht voor het geluk van hun dochter in een samenleving die vasthoudt aan traditionele ideeën over gender. Zijn aangrijpende en belangrijke documentaire ontving internationaal veel lof en werd in 2020 bekroond met de Grand Prix op het Filmfestival van Gent.

Bekijk het aanbod van Petite Fille

Regisseur Petite Fille

Sébastien Lifshitz

Schrijvers Petite Fille

Onbekend

Cast Petite Fille

Onbekend

Filmagenda van Petite Fille

Petite Fille

Wil jij weten waar Petite Fille op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Petite Fille draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Petite Fille informatie

Benieuwd waar Petite Fille over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Petite Fille. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Petite Fille al heeft ontvangen.

Petite Fille trailer

Benieuwd of Petite Fille iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Petite Fille jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Petite Fille kunt kijken!