https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/184982-a5b8fc698f51089c20c53c23e5c873aebd5df762/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Petite Maman (2021)

AL
Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze?

Petite Maman

AL
72 minuten 16-09-2021

Filmposter Petite Maman

Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze?

Na Portrait de la jeune fille en feu komt Céline Sciamma terug met Petite Maman. Een film waarin de regisseur terugkeert naar haar roots voor een coming-of-age verhaal waarin de grenzen tussen heden en verleden vervagen. Na het overlijden van haar oma verkent de achtjarige Nelly het huis en de omgeving waar haar moeder opgroeide. In het bos ontmoet ze een ander jong meisje. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze het meisje kent, maar wie is ze? Nelly ontdekt dat haar moeder ook jong is geweest en dat helpt haar te begrijpen wie haar moeder is. Sciamma maakte Petite Maman tijdens de lockdown van 2020. Dat levert een intiem en intrigerend verhaal op. De film ging in première tijdens het Filmfestival van Berlijn, waar hij werd genomineerd voor een Gouden Beer. “What a superb movie – a jewel of this year’s Berlin film festival”, aldus The Guardian die de film 5 sterren gaf.

Bekijk het aanbod van Petite Maman

Regisseur Petite Maman

Céline Sciamma

Schrijvers Petite Maman

Onbekend

Cast Petite Maman

Nina Meurisse
Stéphane Varupenne
Joséphine Sanz
Gabrielle Sanz

Petite Maman

Wil jij weten waar Petite Maman op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Petite Maman draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Petite Maman informatie

Benieuwd waar Petite Maman over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Petite Maman. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Petite Maman al heeft ontvangen.

Petite Maman trailer

Benieuwd of Petite Maman iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Petite Maman jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Petite Maman kunt kijken!