Phantom Thread

Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.

Bekijk trailer

Phantom Thread

130 minuten Drama 01-03-2018
Metacritic: 90,1
MovieMeter: 3,48
Rotten Tomatoes 91
Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden.

De gerenommeerde couturier Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) en zijn zus (Lesley Manville) vormen samen het middelpunt van de glamoureuze Britse modewereld in het naoorlogse Londen van de jaren vijftig. Zij kleden zowel de adel, de filmsterren, de dames van stand en vrouwen die pretenderen tot de high society te horen in de gedistingeerde stijl van The House of Woodcock. Vrouwen komen en gaan in Woodcock’s leven en zij bieden deze verstokte vrijgezel zowel inspiratie als gezelschap. Maar dan ontmoet hij een jonge eigengereide vrouw genaamd Alma (Vicky Krieps), die al snel een vaste plaats in zijn leven verovert als zowel zijn muze en zijn minnares. Woodcock ervaart deze liefde echter als een nauwsluitend keurslijf, die het leven dat hij voor zichzelf zo zorgvuldig op maat gemaakt had overhoop gooit. Met zijn nieuwste film schept Paul Thomas Anderson een fraai aangekleed portret van een artiest die een creatieve ontdekkingsreis doormaakt, en van de vrouwen die zijn wereld draaiende houden. Phantom Thread is de achtste film van Paul Thomas Anderson en zijn tweede samenwerking met Daniel Day-Lewis. Met o.a. drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day-Lewis (There Will Be Blood, Lincoln, My Left Foot) Lesley Manville (Maleficent, Another Year) en Vicky Krieps (Hanna, A Most Wanted Man). Geregisseerd en geschreven door Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood, Magnolia, The Master).

Geregisseerd door

Paul Thomas Anderson

Schrijvers

Paul Thomas Anderson

Cast

Daniel Day-Lewis
Lesley Manville
Vicky Krieps
Julie Vollono

Alternatieve titels

PHANTOM THREAD

Phantom Thread

Bioscoopagenda van Phantom Thread

Helaas draait Phantom Thread niet meer in de bioscoop. De film ging in premiere op 01-03-2018.

Phantom Thread

Wil jij weten waar Phantom Thread op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Phantom Thread draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Phantom Thread informatie

Benieuwd waar Phantom Thread over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Phantom Thread. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Phantom Thread al heeft ontvangen.

Phantom Thread trailer

Benieuwd of Phantom Thread iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Phantom Thread jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Phantom Thread kunt kijken!