https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/166815-23dfc02611b276c9ad6726978144258c55df1235/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Picciridda (2020)

12
Julia is elf jaar wanneer haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk. Julia wordt in de tussentijd ondergebracht bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria.

Picciridda

12
99 minuten 16-07-2020

Recensies Picciridda

Filmposter Picciridda

Julia is elf jaar wanneer haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk. Julia wordt in de tussentijd ondergebracht bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria.

Een Siciliaans vissersdorpje in de jaren '60. Julia is elf jaar als haar ouders besluiten hun povere bestaan te verruilen voor een zoektocht naar werk en geluk in Frankrijk. Het meisje zelf is geen onderdeel van het plan. Zij komt te wonen bij haar grootmoeder, de strenge en schijnbaar emotieloze Maria. Lucia wordt gekweld door nostalgische gevoelens over haar ouders. Maar naarmate de tijd verstrijkt, begint ze belangstelling te krijgen voor mannen. Een mysterieuze wereld waar ze van haar grootmoeder ver vandaan moet blijven maar die ze zelf graag wil ontdekken. Gedreven door nieuwsgierigheid verliest Julia op een dag haar kinderlijke onschuld aan een afschuwelijk familiegeheim. Vanaf dat moment ziet ze de wereld met andere ogen. Picciridda werd door pers en filmprofessionals geprezen als een meesterwerk in de beste Italiaanse traditie. De film behandelt klassieke thema's als generatieconflicten, vrouwenonderdrukking en de pijn van gezinsleden die door emigratie van elkaar worden gescheiden.

Bekijk het aanbod van Picciridda

Regisseur Picciridda

Paolo Licata

Schrijvers Picciridda

Onbekend

Cast Picciridda

Tania Bambaci
Marta Castiglia
Nicoletta Cifariello

Filmagenda van Picciridda

Picciridda

Wil jij weten waar Picciridda op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Picciridda draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Picciridda informatie

Benieuwd waar Picciridda over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Picciridda. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Picciridda al heeft ontvangen.

Picciridda trailer

Benieuwd of Picciridda iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Picciridda jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Picciridda kunt kijken!