Pissarro Father Of Impressionism (2022)

Pissarro Father Of Impressionism

27-05-2022
Deze film is onderdeel van Arts in Cinema; een reeks spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Curatoren en experts geven een toelichting op de getoonde kunstwerken en vertellen je alles wat je wilt weten op een toegankelijke en onderhoudende manier. Bekijk HIER het volledige Arts in Cinema-programma. Pisarro: Father of Impressionism Zonder Camille Pissarro is er geen Impressionistische beweging. Hij staat terecht bekend als de vader van het Impressionisme. Het was een dramatisch pad dat Pissarro volgde, en ondanks dit alles schreef hij uitvoerig aan zijn familie. En dankzij deze intieme en onthullende brieven onthult deze aangrijpende film Pissarro’s leven en werk. Geboren in West-Indië vond Pissarro, als jonge man in Parijs, zijn passie voor de schilderkunst waar hij op 43 jarige leeftijd een groep enthousiaste kunstenaars samenbracht in een nieuw collectief. Hun eerste tentoonstelling werd door de critici geminacht, maar de groep had een nieuwe naam verworven: de Impressionisten. Gedurende de volgende 40 jaar was Pissarro de drijvende kracht achter wat vandaag gezien wordt als de meest favoriete artistieke beweging in de wereld. Het Ashmolean Museum kent een lange traditie van uitmuntendheid. Het allereerste openbare museum in het Verenigd Koninkrijk (dat zijn deuren opende in mei 1683) herbergt een wonderbaarlijk rijke collectie, waaronder het opmerkelijke Pissarro archief. Met exclusieve toegang tot het meest uitgebreide archief van welke Impressionistische schilder dan ook, en tot het eerste grote Pissarro retrospectief in vier decennia, deze film verkent en belicht het boeiende leven en werk van een ongelooflijke kunstenaar.

Regisseur Pissarro Father Of Impressionism

David Bickerstaff

Schrijvers Pissarro Father Of Impressionism

Onbekend

Cast Pissarro Father Of Impressionism

Onbekend

Filmagenda van Pissarro Father Of Impressionism

Pissarro Father Of Impressionism

Wil jij weten waar Pissarro Father Of Impressionism op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Pissarro Father Of Impressionism draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Pissarro Father Of Impressionism informatie

Benieuwd waar Pissarro Father Of Impressionism over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Pissarro Father Of Impressionism. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Pissarro Father Of Impressionism al heeft ontvangen.

Pissarro Father Of Impressionism trailer

Benieuwd of Pissarro Father Of Impressionism iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Pissarro Father Of Impressionism jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Pissarro Father Of Impressionism kunt kijken!