https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/210145-638394ca1dfd8a9c38a6634ea6783c5e69f4c36d/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Polder (2023)

12
Na de dood van zijn vrouw is varkenshouder Ronald druk met de zorg voor hun dochter en de boerderij. Wanneer dierenactivist Erik, die niets weet van zijn situatie, een steeds sterkere haatcampagne tegen hem begint, raakt Ronald wanhopig.

Polder

12
85 minuten 09-03-2023

Filmposter Polder

Na de dood van zijn vrouw is varkenshouder Ronald druk met de zorg voor hun dochter en de boerderij. Wanneer dierenactivist Erik, die niets weet van zijn situatie, een steeds sterkere haatcampagne tegen hem begint, raakt Ronald wanhopig.

Ronald is varkensboer. Hij heeft zojuist zijn vrouw verloren aan kanker en het rouwproces voor hem en hun dochtertje Eva begint net. Zij is 7 jaar oud en heeft veel aandacht nodig. Zakelijk heeft hij ook te kampen met de nodige problemen. Er is een wet die boeren ertoe dwingt milieuvriendelijker te ondernemen. Ronald moet nu weer ruim een ton investeren om aan de richtlijnen te voldoen. Dat geld heeft hij niet liggen. De subsidie die geboden wordt laat nog steeds een te groot financieel gat achter. Tot overmaat van ramp wordt Ronald ook mikpunt van een groep dierenactivisten. Wanneer de bedreigingen steeds heftiger en persoonlijker worden raakt Ronald aan het eind van zijn latijn. Hij probeert toenadering te zoeken tot agente Angelique, die hem echter afwijst. Ook een bevriende boer die hem zou helpen haakt af. Als tot overmaat van ramp de eerste inspectie van zijn boerderij wordt aangekondigd en hij nog niets heeft kunnen doen om aan de eisen te voldoen, checkt hij zijn levensverzekering. Erik (begin 20) woont alleen. Hij is een dierenactivist en momenteel erg bezig met varkens en hun welzijn. Vaak heeft hij vrienden over de vloer die eveneens zeer begaan zijn met het welzijn van dieren. Erik heeft een oogje op een meisje, Carla, dat af en toe meekomt met zijn vrienden. Het lijkt erop dat Carla zijn fanatisme deelt. Erik vertelt zijn vrienden van een boerderij in de buurt waar hij foto´s en filmpjes heeft gemaakt. Volgens hem is de boer echt een dierenbeul. Hij stuurt de man e-mails met daarin grof en dreigend taalgebruik. Erik probeert hiermee indruk te maken op Carla, maar lijkt daarin niet echt te slagen. Carla doet af en toe uitspraken die aanzetten tot hardere actie tegen de varkensboeren. In de hoop haar voor zich te kunnen winnen wordt de toon van Eriks’ bedreigingen jegens de boer steeds heftiger. Erik schroomt daarbij niet het dochtertje van Ronald te betrekken.

Bekijk het aanbod van Polder

Regisseurs Polder

Klaas van Eijkeren

Bob Wilbers

Schrijvers Polder

Onbekend

Cast Polder

Dook van Dijck
Gerda Lenten Havertong
Harm Duco Schut
Jip Bartels
Joy Verberk
Randy Fokke
Sebas Berman
Steef Cuijpers
Jochem ten Haaf
Chris Tates

Polder

Wil jij weten waar Polder op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Polder draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Polder informatie

Benieuwd waar Polder over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Polder. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Polder al heeft ontvangen.

Polder trailer

Benieuwd of Polder iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Polder jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Polder kunt kijken!