https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/160384-6602ca9fbe84f35cf3a3e49b3345a67ba82b241a/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Police (2020)

6 Angst Geweld Grof taalgebruik
Virginie moet met twee collega agenten een asielzoeker naar het vliegveld brengen voor uitzetting. Tijdens een lange nacht komt ze langzaam tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen.

Police

6 Angst Geweld Grof taalgebruik
98 minuten 26-11-2020

Recensies Police

Filmposter Police

Virginie moet met twee collega agenten een asielzoeker naar het vliegveld brengen voor uitzetting. Tijdens een lange nacht komt ze langzaam tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen.

De Parijse agenten Aristide en Virginie delen niet alleen een heimelijke liefdesaffaire, maar deze lange nacht ook een politieauto met hun collega Erik. Met de ongewone opdracht om asielzoeker Asomidin Tohirov weg te brengen zodat hij kan worden uitgezet naar Tadsjikistan, zijn ze onderweg naar vliegveld Charles de Gaulle. Hun persoonlijke beslommeringen thuis en de terugkerende menselijke misère waar ze dagelijks mee te maken hebben in hun politiewerk maken de sfeer in de auto soms behoorlijk gespannen. Zittend op de achterbank naast de angstige Tohirov – die enkel het Tadzjieks machtig is – komt Virginie tot het besef dat ze zijn leven in gevaar brengen door hem terug te sturen. Ze neemt Aristide en Erik mee in haar dilemma en het dringt tot hen door dat Tohirov’s lot in hun handen ligt. De Franse filmmaker Anne Fontaine (Les Innocentes, Coco Avant Chanel) bewerkte het script samen met Claire Barré aan de hand van Hugo Boris’ in Frankrijk goed ontvangen roman Police (2016). Met haar scherpe gevoel voor essentie en effectieve mise-en-scène maakte ze een aangrijpende policier in sociaal-realistische sfeer, verteld vanuit verschillende perspectieven en zonder dat er een schot gelost wordt. De hoofdrollen zijn voor Virginie Efira (Le Grand Bain, Elle), Omar Sy (Demain tout Commence, Intouchables), Grégory Gadebois (J’accuse) en Payman Maadi (A Separation). De film ging in wereldpremière tijdens de Berlinale 2020.

Regisseur Police

Anne Fontaine

Schrijvers Police

Anne Fontaine

Claire Barre

Hugo Boris

Cast Police

Virginie Efira
Payman Maadi
Grégory Gadebois
Omar Sy
Aurore Broutin
Tadrina Hocking

Alternatieve titels

Police

Night Shift

Filmagenda van Police

Police

Wil jij weten waar Police op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Police draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Police informatie

Benieuwd waar Police over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Police. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Police al heeft ontvangen.

Police trailer

Benieuwd of Police iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Police jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Police kunt kijken!