Prince of Muck (2022)

AL
Bekijk filmtijden
Bekijk trailer

Prince of Muck

AL
77 minuten 06-01-2022

Filmposter Prince of Muck

Overgedragen van MacEwen op MacEwen, erfde Lawrence het pittoreske Schotse eiland Muck van zijn vader in de jaren zestig. Het is een ruige maar bebouwbare plek, met nog geen dertig inwoners, een enkele school en af en toe een handjevol toeristen. Archiefbeelden tonen Lawrence als een enthousiaste jonge man, die pleit voor een ethische en milieubewuste manier van landbouw. Inmiddels hoogbejaard, worstelt Lawrence om de controle over zijn rentmeesterschap te behouden, terwijl zijn jongere familieleden aandringen op een modernere stijl van boeren. Lawrence blijft zijn neus in zaken steken waar nu zijn zoon Colin verantwoordelijk voor is. Hij wil nog overal bij helpen, ook al duurt een klus twee keer zo lang als hij erbij betrokken is. Zijn bemoeienis zorgt regelmatig voor conflict tussen vader en zoon, waar Lawrence’ vrouw Jenny, die pragmatischer is dan haar dromerige echtgenoot, maar vriendelijker dan haar brute zoon, middenin zit. Het dagboek van Lawrence, dat hij al sinds het begin van zijn rentmeesterschap bijhoudt, vormt de leidraad tijdens de film. De voorgelezen passages zijn bijna poëtisch, maar de pagina’s worden steeds korter: langzaam maar zeker begint Lawrence zich te realiseren dat de toekomst bij de volgende generatie ligt en dat hij het niet meer voor het zeggen heeft. Regisseur Cindy Jansen weet op een intrigerende manier de rafelige randjes van het eilandleven vast te leggen, zonder het te dramatiseren. Het resultaat is een liefdevol en observerend portret van een man en het eiland waar hij zo veel voor heeft opgeofferd, maar ook nog altijd zoveel van houdt.
Filmposter Filmposter Prince of Muck

Regisseur Prince of Muck

Cindy Jansen

Schrijvers Prince of Muck

Onbekend

Cast Prince of Muck

Onbekend

Filmagenda van Prince of Muck

Prince of Muck

Wil jij weten waar Prince of Muck op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Prince of Muck draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Prince of Muck informatie

Benieuwd waar Prince of Muck over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Prince of Muck. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Prince of Muck al heeft ontvangen.

Prince of Muck trailer

Benieuwd of Prince of Muck iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Prince of Muck jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Prince of Muck kunt kijken!