https://filmfeed.tera.nl/api/images/download/159862-7ae09c1e7fe05db146f3dfa7d533c3b6c9d4a4a8/{maxWidth}x{maxHeight}.(jpg|png)

Promare (2020)

6 Geweld Angst Grof taalgebruik
Promare is een zinderend, grandioos en spectaculair vormgegeven sci-fi actie-avontuur van de maker van Kill la Kill en Gurren Lagann en studio Trigger (Little Witch Academia). Waarin de altijd halfnaakte brandweerman Galo Thymos, “the world’s number one

Promare

6 Geweld Angst Grof taalgebruik
111 minuten 20-08-2020

Filmposter Promare

Promare is een zinderend, grandioos en spectaculair vormgegeven sci-fi actie-avontuur van de maker van Kill la Kill en Gurren Lagann en studio Trigger (Little Witch Academia). Waarin de altijd halfnaakte brandweerman Galo Thymos, “the world’s number one

Promare is een zinderend, grandioos en spectaculair vormgegeven sci-fi actie-avontuur van de maker van Kill la Kill en Gurren Lagann en studio Trigger (Little Witch Academia). Waarin de altijd halfnaakte brandweerman Galo Thymos, “the world’s number one firefighting idiot” het opneemt tegen frenemy Lio Fotia, de jonge leider van Mad Burnish, de rebelse outcasts met pyro-kinetische krachten. Dertig jaar geleden bleken sommige mensen ineens spontaan te kunnen ontvlammen. Met als gevolg dat het grootste deel van de aarde verwoest werd in een enorme wereldbrand. Nu zijn er speciale brandweerkorpsen om de spontane branden te blussen. Maar ook zijn er de Freeze Forces, die Gestapo-stijl de rebelse mutanten oppakken en gevangen zetten. Een burgeroorlog dreigt en Galo Thymos ontdekt dat er meer aan de hand is dan zijn burgemeester Kray Foresight hem vertelt. De wildste en meest innovatieve anime-regisseur van zijn generatie, Hiroyuki Imaishi levert met Promare zijn meesterproef af. De mix van kleurijke, oogverblindende beelden, uitbundige actie en zelfbewust geklets is bedwelmend; een hypnotische tornado van heldere geometrische patronen, pastelkleurige vlammen en duizelingwekkende opnames van een ‘electric neon’ landschap. Een film zoals je nog nooit eerder gezien hebt. “The film is nearly two hours long and passes in what feels like 45 seconds. It is wildly entertaining and blaringly ridiculous, and I want to watch it every night for a week.” – Daily Telegraph.

Regisseur Promare

Hiroyuki Imaishi

Schrijvers Promare

Onbekend

Cast Promare

Onbekend

Filmagenda van Promare

Promare

Wil jij weten waar Promare op dit moment draait? Bij MrMovie kun jij in één oogopslag zien waar Promare draait en waar je de film het snelst kunt gaan bekijken. Alle tijden van de bioscopen staan vermeld. Lekker gemakkelijk en eenvoudig!

Promare informatie

Benieuwd waar Promare over gaat? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over Promare. Je vindt informatie over hoelang de film duurt en welke recensies Promare al heeft ontvangen.

Promare trailer

Benieuwd of Promare iets voor jou is? Bekijk dan de trailer! Zo kun je gemakkelijk zien of de Promare jou aanspreekt. Op MrMovie zie je alle trailers van de films die in jouw bioscoop draaien. Overtuigd? Bekijk dan waar en hoelaat jij Promare kunt kijken!